Kaposvár - ZTE: Ez a hajó elment

2020-05-28
Matematikai esélye maradt a Kaposvárnak, hogy bennragadjon az élvonalban, gyakorlatilag biztos kiesőnek számít.

Kaposvár - ZTE

NBI

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3 felett (AH)

22Bet odds: 2.06

Kezdés:  2020.05.29. 20:00

 

Ha visszaemlékszünk, az előző idényben a Haladás hasonló cipőben járt, mint most a Kaposvár. Tuti kiesőnek számított a téli szünet után, aztán tavasszal már felszabadultan játszott a Hali, és zsinórban hozta a győzelmeket. Persze kiesett, mert tényleg csoda lett volna a bennmaradás, de tényleg becsülettel harcolt.

Most a Kaposvár van olyan helyzetben, hogy lényegében a bennmaradás kiharcolása lehetetlen, ha reálisan nézzük a helyzetet. A Rákóczi lemaradása 18 pont, ami tekintélyes. A Kaposvár eddig 25 kör alatt szerzett 10 pontot, szóval itt talán már a csoda is kevés.

Mi arra számítunk, hogy a Kaposvár csapata csöppet sem lesz görcsös. Miért is görcsölne. A kiesés szinte biztos, lehet focizni 'tét' nélkül. Ilyenkor általában a támadók, támadó típusú játékosok szeretnek rámenni a statisztikára, gólokat lőni, gólpasszokat adni, mert így jó esély van rá, hogy egy másik élvonalbeli klub úgy gondolja, hogy talán jó lenne ezt a játékost leigazolni. A védők pedig ilyenkor gyakran kerülnek bajba, hisz a támadó típusú játékosok kevesebbet segítenek be a védekezésbe, szóval könnyen lehet, hogy látunk még a Kaposvártól pár olyan meccset, mint például a Kisvárda elleni adok-kapok volt.

A ZTE helyzete más, a zalai csapat esélyes a másik kieső posztra, de a zalaiak mellett a fél NBI kieshet még. A Kisvárda, a Paks, az Újpest és a Debrecen is kieshet még, talán a Honvéd és a DVTK már biztonságban van. Ami a ZTE-t illeti, Radóéknak a Kaposvár elleni találkozót mindenképp nyerni kell, hisz ettől csak keményebb ellenfelek jönnek majd szembe. Ebben a bajnokságban kétszer már sikerült megverni a Rákóczit, talán sikerülhet pénteken is.

A pár napos felkészülés alatt a Kaposvár és a ZTE is játszott 2-2 edzőmeccset, a Kaposvár kétszer remizett a Pakssal, a ZTE viszont az ország két legerősebb ellenfelét hívta segítségül a felkészüléshez. Az FTC-vel jó kapcsolatot ápoló zalaiak lekötöttek egy edzőmeccset, amit a Fradi ellen elveszítettek, aztán a Fehérvártól is kikaptak, de erőfelmérőnek jó volt az a két találkozó. Ráadásul bár két zakó jött össze, ott nem az eredmény volt a lényeg, hanem az, hogy mégis ráérezzenek picit a játékra.

Mivel nem lehet 100%-os formában egyik csapat sem, így mi arra számítunk, hogy a középpályák sokszor kiürülnek majd, és sok esemény lesz a kapuk előtt. Radó, a ZTE támadója lenyilatkozta, hogy gólkirály szeretne lenni (jelenleg egy góllal a 2. Lanzafame mögött), és erre jó esélye van. akár már pénteken megelőzheti a Kispest támadóját, aki ráadásul jól le is fáradt az MTK elleni kupameccseken, és lehet, hogy hétvégén eleve pihenőt kap.

Mi 'sok' gólra számítunk a pénteki találkozón, hisz a Kaposvárnak tényleg nincs miért görcsölni, nyugodtan focizhat, a ZTE-nek meg űzni-hajtani kell az ellenfelet, gólokat lőni, és akkor kellő lendületet kap a zalai csapat a maradék hét találkozóhoz.

Címkék: sportfogadás, tipp,