Kapás Boglárka és Késely Ajna is éremért úszik 800 gyorson

2018-08-04
Pénteken rendezték a női 800 m gyorsúszás előfutamait, ahol Kapás és Késely is magabiztosan harcolta ki a fináléba jutást. Szombaton a délutáni program rögtön a lányok döntőjével indul 18 órái kezdettel.

Női 800 m gyorsúszás - Döntő

Online sportfogadás tipp: Kapás Boglárka a dobogóra áll 800 gyorson

Unibet odds: 1.42

Kezdés: szombat, 18:00

 

Péntek délelőtt az első előfutamban Késely  8:27:96-ot úszott, azt a futamot a favorit Quadarella nyerte, 8:23:93-mal. Nagyn meggyőző volt az olasz, ha abból indulunk ki, hogy délelőtt, gyakorlatilag versenytárs nélkül tett oda 8:23-mal kezdődő időt, akkor őt a fináléban sem veri meg senki. Késely elmondta, hogy 500 méterig tudott vele menni, aztán picit visszább vett, mert ott érezte, hogy az a tempó erős neki, és saját ritmusban a 2. helyen ért célba.

A 2. előfutamban Egorova, Köhler és Kapás úszott az élen. Mikor melyik vezetett, de főleg az orosz Egorova gondolta úgy, hogy miért en nyerné az előfutamot. Kapás az úszás után elmondta, hogy ő Köhlerrel akart úszni, viszont szerinte  Köhler is úgy gondolkodott, hogy ő pedig Kapással, így történhetett meg, hogy Egorova elúszott, Köhler és Kapás pedig addig-addig nézte egymást, hogy utóbbinak csak 8:32-es ideje lett.

Aggodalomra nincs ok, azért Boglárka ennél tud jobbat. A lábait is csak a végén kezdte használni, amikor érezte, hogy picit illene megnyomni az utolsó métereket.

Késely tehát 5 másodperccel úszott jobb időt Boginál, de az előfutam volt. Boglárka azért hagyott benne, Késelynél nem tudhatjuk, hogy mi maradt a tankban. Egyébként a 2017-es vb-n Boglárkát 800-on egyedül Belmonte előzte meg az európai versenyzők közül, de ő betegség miatt ezt az Eb-t kihagyja. Az olasz Qadarella az előfutamában ott 2017-ben 8:27-ttel kezdődő időt úszott, ám a döntőben ezt 'csak' egy másodperccel tudta lefaragni. Az mondjuk más kérdés, hogy most az előfutamban úszott 8:23-mat... Szóval a fiatal olasz nem véletlenül favorit, de azért Bogit sem írhatjuk le. Rutinos versenyző, a táv végére mindig tartalékol, szóval nem kell majd kétségbe esni, ha 600-nál még nincs az élen.

Jó kérdés, mit tud Köhler, de talán tőle sem kell félni. Ő pl. Rióban 8:24-et úszott az előfutamok során, aztán a fináléban 'csak' 8:27-et, amivel csak a 8. lett. Kapás Bogi meg 8:16-tal kezdődő idővel bronzérmes, európai versenyzők közül Jasmin Carlin előzte meg, aki most nem lesz a medencében, ahogy -mint említettük- Belmonte sem.

Az előfutamok alapján Qadarella jó erőben van, sajnos jogosan favorit, de a döntő mindig más, és az sem biztos, hogy az olaszban van több. Az első előfutamot szokás jobban megnyomni, Qadarella kiúszhatta, ami benne van, hisz ő és Késely nem tudta, milyen erős lesz a 2. futam. Kapás Bogiék tudták, többet is tartalékoltak. Nem is csináltak problémát abból sem, hogy az orosz megnyeri a futamot, Köhlerrel egymást nézték. De tegyük fel, Köhler is jó napot fog ki, és bejön ő is Bogi elé, azért Ajna és Egorova a fináléban azért nem fogja megverni Kapás Boglárkát. Mi pedig bár aranyéremben bízunk, szigorúan véve a tipphez az amúgy szép bronz is bőven elég!

Címkék: sportfogadás, tipp,