Kantoni tenisztorna - Babos legyőzte a hetedik kiemeltet

2013-09-18
Babos Tímea két szoros játszmában legyőzte a hetedik helyen kiemelt amerikai Varvara Lepchenkót kedden az 500 ezer dollár összdíjazású kantoni keménypályás női tenisztorna első fordulójában, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

 

A viadal honlapja szerint a világranglista 105. helyén álló magyar játékos az egész mérkőzésen remekül szervált, és végül rövidítésben nyerte az első szettet. A másodikban riválisa egyszer brékelt, ám innen is sikerült egyenlíteni. A hajrában a WTA-rangsorban 47., üzbég születésű Lepchenko négy meccslabdát is hárított, ám végül nem bírt Babossal.

"A tavalyi meglepetés-győzelem után sikerült hatalmas küzdelemben legyőzni a világranglista 47. helyezettjét. Biztos jelei voltak annak, hogy az ellenfél is sokkal jobban felkészült Timiből, de sikerült végig jól adogatnia, és támadó szellemben a labdamenetek többségében átvennie az irányítást" - értékelt Babos honlapján edzője, Barátosi Levente. "Mindkét szettben hátrányból sikerült fordítani, ami Timi remek küzdőszellemét dicséri. Önbizalom-növelő, értékes győzelem ez, reméljük, erőt ad a holnapi fordulóhoz."

A 20 éves magyar játékos a nyolcaddöntőben a kínai Cseng Csiével (58.) találkozik.

Babos párosban is érdekelt a kínai versenyen a fehérorosz Olga Govorcovával, a negyedik helyen emelték ki őket. Első ellenfelük - várhatóan szerdán - a Jaroszlava Svedova, Csang Suaj kazah, kínai kettős lesz. Érdekesség, hogy Babos Taskentben még Svedovával indult, és megnyerték a tornát - éppen Govorcováék ellen.

    

Eredmények:

1. forduló (a 16 közé jutásért):

 

Babos-Lepchenko (amerikai, 7.) 7:6 (10-8), 7:5

Jovanovski (szerb)-Cirstea (román, 1.) 6:2, 6:1

Cornet (francia, 2.)-Govorcova (fehérorosz) 6:3, 6:1      

Robson (brit, 3.)-Jaksic (szerb) 6:2, 6:4   

Dolonc (szerb)-U. Radwanska (lengyel, 5.) 7:5, 6:2    

Meusburger (osztrák)-Curenko (ukrán) 6:3, 6:4

Cseng S. (kínai)-Kumkhum (thaiföldi) 6:7 (3-7), 6:3, 7:5

Cseng Cs. (kínai)-Svedova (kazah) 6:1, 6:4

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,