Kamerun - Ghána: Most sem számítunk gólesőre

2019-06-29
Az Africa Cup of Nations most sem a gólokról szól, inkább azok hiányáról. A Kamerun-Ghána találkozón sem várunk sok találatot.

Kamerun - Ghána

AFCON - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,42

Kezdés:  2019.06.29. 19.00

 

A 2019-es Afrika Kupa gólátlaga 2.05-ös, ez egyelőre még a 2017-esnél is rosszabb egy picit. Vélhetően nem is lesz jobb, hisz a 3. körben már megy majd a taktikázás, jönnek a mindkét csapatnak jó döntetlenek, köztük egy-két 0-0. Aztán jön majd egyenes kieséses szakasz, ott sem szoktak potyogni a gólok.

Kamerun az első meccsét behúzta, Guinea-Bissau ellen viszonylag simán 2-0-ra nyert. Noha a 2-0 alapján azért olyan Kamerun-dominanciára nem gondolhatunk, de a Szelídíthetetlen Oroszlánok végig kontroll alatt tartották a meccset. Lőttek két gólt, ami itt az AFCON-on szinte már soknak számít, és egyet sem kaptak. Sőt az ellenfél lehozta a találkozót úgy, hogy nem volt kaput eltaláló lövés, a kameruni kapusnak védenie sem kellett.

Ghána viszont csak 2-2-őt játszott Benin ellen, így bár szerzett egy pontot, vélhetően többre számított. Viszont nem lett több. Kamerun ellen még nehezebb dolga lesz, a címvédővel találkozik a ghánai együttes, és Kamerun megint eléggé 'jól néz ki'. Csapatként játszott az első meccsen is, szóval hiába áll jobb nevekből a ghánai együttes, ez semmit sem jelent.

Nem mellesleg Ghána is gondolkodhat úgy, hogy Kamerun ellen nem tragédia a döntetlen, Guinea Bissau ellen meg eleve győzni kéne majd a 3. körben.

Az fix, hogy Kamerun nem fog kockáztatni. A csapat-védekezés rendben van, az első fellépésen nemhogy gólt, lövést sem engedett az ellenfélnek, ami eltalálta volna a kaput. Ghána sem mehet fejjel a falnak, az első fellépésen Benin kétszer is mattolta Ayewékat. Szóval keményebb focit várhatunk a középpályán Parteyéktól, talán valamivel védekezőbb felfogást is, aztán majd a 3. meccsen Guinea-Bissau ellen fel lehet tölteni a kezdőt megint kreatív játékosokkal.

A tippünk, hogy ezen a meccsen sem szakad ki a gólzsák.

Címkék: sportfogadás, tipp,