Kacsalábon forgó palotát építtet a lottómilliárdos

2013-07-19 - FRISSÍTVE
A fiatal brit házaspár egy közel 1,7 milliárd forintnak megfelelő összegből felépített ultramodern álombirtokra cseréli korábbi tanácsi lakását.

  

Mihez kezd a lottómilliárdos, ha már megvette álmai Jaguar XKR-s sportkocsiját, kifizette apja hitelét, nyaralni küldte barátait és családtagjait, és több száz milliót ajándékozott legjobb barátjának? Matt és Cassey Topham számára – akik tavaly nyertek mintegy 454 millió forintot az Euromillions lottón – a válasz egy futurisztikus, James Bond stílusú villa megépítése volt.

 

A házaspár múlt héten adta be az építési engedély kérelmet egy, az Angliában átlagos, három hálószobás családi házaknál 16-szor nagyobb épületre. Ha a terveket jóváhagyják, ez lesz az Egyesült Királyságban építendő házak egyik legambiciózusabbja. A Serenity-nek (jelentése: nyugalom) elnevezett, 5 millió fontból (1,7 milliárd forintból) felépülő birodalomban lesz botanikus kert, barlangfürdő, 8 hálószoba, és egy olyan garázs, melyet egy vízesésen keresztül lehet majd megközelíteni. Impozáns, pláne, ha azt nézzük, hogy Tophamék eddig egy 90 ezer font értékű, volt-tanácsi lakásban éltek Staplefordban.

 

 

A húszas évei elején járó házaspár élete fenekestül felfordult, mikor 2012. februárjában megnyerték az Euromillions lottó jackpotját, és érthető módon azt kérték a tervezőktől, hogy egy – a kíváncsi szemektől távol eső – privát, biztonságos birtokot építsenek fel számukra. Röviddel a nyereményükről szóló híradások után ugyanis betörtek hozzájuk, és állandóan fotósok követték őket.

Az építészek végül egy, a természetes környezetbe illeszkedő létesítményt álmodtak meg, amiben minden olyan megtalálható, melyre egy lottónyertes csak vágyhat: biliárdterem, uszoda, élményfürdő, mozi, zeneterem és természetesen egy külön rész az alkalmazottak számára. A terveken szerepel egy 10 férőhelyes mélygarázs is, melyet egy vízesésen keresztül lehet majd megközelíteni. A vízesés tetején és alján egy-egy fürdőmedence lesz. 

 

 

“Az alapkövetelmények közt öt hálószoba, egy drámai, lendületes lépcsősor, egy óriási garázs és egy  barlangfürdő szerepelt.” mesélte a házaspár. „Sokat időt töltöttünk azzal, hogy megvitassuk az építésszel, hogy hogyan szeretnénk használni a szobákat, és hogy milyen arányban szeretnénk a közösségi és a privát tereket. Abban biztosak voltunk, hogy nem akarunk egy üvegkalitkában élni. Kívánságlistánk élén az állt, hogy egy olyan modern, de mégis családias házat szeretnénk, ami elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon majd a jövőbeli családunk igényeihez.” A házaspár első elképzeléseit olyan filmek ihlették, mint a Vasember (föld alatti garázs), vagy a Dinasztia tévésorozat (grandiózus lépcsősor). 

 

 

Mikor először keresték meg a kiválasztott tervezőirodát, Tophamék nem árulták el, hogy ők lottómilliomosok, és kezdetben nem is igazán vették komolyan őket. Később azonban kitűnő választásnak bizonyult a londoni székhelyű, fiatal tervezőkből álló Baca Architects. A futurisztikus birtok négy szárnyból áll majd, melyek mindegyike napelemekkel lesz fedve, és melyek egy süllyesztett kertet vesznek majd körül.  “A látogatók egy óriási előcsarnokba léphetnek majd be először, ahonnan egy grandiózus lépcsőn keresztül juthatnak fel a moziterembe.” – mesélte a tervező, Richard Coutts.

 

Tophamék ezt a kívánságlistát adták a tervezőirodának:

  • Földalatti garázs tíz autónak, mesterséges vízeséssel
  • Barlangfürdő jacuzzival
  • Moziterem
  • A legmodernebb digitális technológia és biztonsági kamerarendszer
  • Napelemes tető
  • Öt hálószoba
  • Csodálatos kert
  • Kocogópálya a ház körül
  • Középen süllyesztett kert és udvar
  • Játékterem
  • Tornaterem
  • Drámai lépcsősör
  • Zeneszoba
  • Rajzszoba
  • Pálmaház
  • Mini-labirintus
  • Barátságos környezet

 

A terv megvalósításához le kell bontani a pár által tavaly 1,2 millió fontért megvásárolt birtokon álló 1930-as években épült udvarházat. A döntés, hogy megépülhet-e Tophamék álomotthona, nyárra várható.

 

 

 2013-04-22

 

FRISSÍTÉS (2013-07-19):

Matt és Cassey Topham megkapta az építési engedélyt, így felépíthetik a Serenity-t a nottinghami Adams Hill-ben.