Justin Bieber szinte esélytelen, de Adele Solti György nyomdokaiba léphet

2017-02-09
Nagy kérdés, hogy Adele, vagy Beyonce kapja-e idén az Év dala Grammy-díjat?

 

A fogadóirodák Adelét tartják esélyesebbnek, aki tizenegyedszerre kaphatja meg a zenevilág legkiemelkedőbb teljesítményének szóló elismerést. Persze, akkor még mindig húsz választaná el Solti Györgytől... Kiderül vasárnap este. 

Ha netán mégis Justin jönne be ebben a kategóriában, akkor rajongója, aki bízott benne és rá fogadott, öröme mellett 15-szörös pénzt is kasszírozhat.

Nézzük az esélyeseket! 

  Nyereményszorzó
Adele - Hello 1.36
Beyonce - Formation 3.50
Lukas Graham - 7 years 13.00
Justin Bieber - Love Yourself 15.00
Mike Posner - I Took a Pill in Ibiza 26.00

 

Esemény: Grammy-díj 2017 - Az év dala

Határidő: 2017. február 12. 13:00

Iroda: bet365 (Specials/North America/Grammy Awards)

 

Nézzük meg közelebbről is az idei jelölteket:

 

Adele – Hello

28 éves angol énekes, zenész és dalszerző. Oscar-, Golden Globe, és tízszeres Grammy-díjas, 2011-ben és 2012-ben a Billboard Az év női előadója, 2012-ben az ötödik a VH1 100 legnagyobb női zenészének listáján, 2012-ben és 2016-ban a Time magazin beválasztotta a világ legbefolyásosabb emberei közé.

 

Beyonce – Formation

35 éves amerikai énekesnő, a Destiny’s Child tagjaként lett híres. Első szólólemeze (Dangerously in Love) 2005-ben a Grammy díjátadón 5 díjat kapott. Színésznőként a Deamgrils film miatt két Golden Globe jelölést kapott, a Cadillac Records musical Etta James szerepéért pedig egyet. A Forbes magazin legbefolyásosabb zenészek listáján 2010-ben első helyezett lett. Eddig 16 Grammy-díjat kapott, és a Billboard magazin őt tartja a 2000-es évek legsikeresebb női előadójának.

 

Lukas Graham – 7 years

Dán pop- és soul együttes, az első albumuk 2012-ben jelent meg, 2015-ben a második albumukkal betörtek a nemzetközi piacra is a „Mama Said” és a „7 years” c. számokkal, az idén pedig három kategóriában jelölték őket Grammy-díjra (Az év felvétele, Az év dala, A legjobb pop duó/csapat)

 

Justin Bieber – Love Yourself

22 éves Grammy-díjas kanadai pop- és R&B énekes, akit Scooter Braun 2008-ban fedezett fel a youtube-on. Számos díjra jelölték már, 2010-ben az Év előadója lett (American Music Awards).

 

Mike Posner – I Took a Pill in Ibiza

28 éves amerikai énekes, dalszövegíró és producer, első albuma 2010-ben jelent meg és a Cooler Than Me számával lett világhírű.

 

A Grammy-díj a National Academy of Recording Arts and Sciences (USA, Los Angeles, 1958) által alapított és évente adományozott díj, amelynek célja a zeneipar legkimagaslóbb teljesítményeinek a jutalmazása, a díjakat pedig látványos gálaműsor keretében adják át. A díjra mi magyarok is büszkék lehetünk, Solti György karmester és zongoraművész 31 alkalommal vehette át a Grammy-jét.

A zenei műfajoktól független főbb kategóriák: „Az év albuma”, „Az év felvétele”, „Az év dala” és „A legjobb új előadó”, de honorálják még az olyan nem zenei típusú közreműködést is, mint a grafikai megjelenés, illetve videó és életműdíjakat is osztanak.