Júniusban Kuvaittal mérkőzik a labdarúgó-válogatott

2013-04-23
Felkészülési meccs lesz, visszavágóval.

 

Június 6-án a kuvaiti csapattal játszik itthon felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.

 

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója szerint a megállapodás értelmében a meccsnek a közeljövőben Kuvaitban visszavágója is lesz.

 

A magyar nemzeti csapat még sosem találkozott a világranglistán jelenleg 113. Kuvaittal, így az 1902 óta íródó történetében az ázsiai ország lesz a 84. rivális, amelyikkel összeméri erejét hivatalos mérkőzésen.

 

„A hazai bajnokság elhúzódása miatt az Izland ellen június 3-ra tervezett mérkőzésünket már korábban le kellett mondani, de örömteli, hogy vezetőinknek ilyen gyorsan sikerült nyélbe ütniük a Kuvait elleni mérkőzést” - mondta Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ honlapjának. Hozzátette: „A találkozó plusz hozadéka, hogy a két szövetség megállapodása szerint később, egy kora tavaszi időpontban, az ázsiai országban is megmérkőzik a két együttes, amikor itthon még nem lenne garantált, hogy tökéletes időjárási körülmények között, megfelelő pályán játsszon a válogatott.”

 

A korábban három évig Kuvaitban dolgozó szakvezető az ellenfélről úgy vélekedett, hogy bár az utóbbi években némi visszaesés tapasztalható eredményeiben, de azt tudja, hogy gyors, technikailag képzett játékosok alkotják a keretét.

 

A magyar válogatott legközelebb szeptemberben, a románok elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn játszik tétmérkőzést.

 

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,