Junior női kézilabda-vb: Románia kipipálva, következik Dél-Korea

2018-07-13
A magyar lányok veretlenül menetelnek a vb-n, és ha Dél-Koreát is sikerül legyőzni, akkor a döntőben találják magukat. Ebben bízunk, de az ázsiai csapat nem intézhető el egy kézlegyintéssel.

Magyarország - Dél-Korea

Junior női kézi-vb - Elődöntő

Online sportfogadás tipp: 52.5 gól felett

Unibet odds: 1.85

Kezdés: péntek, 20:00

 

A magyar lányok még veretlenek a vb-n, mi pedig reméljük, hogy ez így is marad. Amiben viszont mindenki egyet ért, hogy a Dél-Korea elleni meccset nehezebb lesz behúzni nehezebb, mint a korábbiakat.

Az ázsiai csapat, igazi CSAPAT. Ebben rejlik az ereje, mindent ennek rendel alá. Nagyon alázatos kézit játszanak, sosem adják fel, és hatvan percen át nagy tempót diktálnak. Ami pedig aggodalomra adhat okot, hogy a negyeddöntőben 24-16-ra legyőzték Dániát, ez pedig már nem vicc. Dánia a végső győzelemre is esélyes volt (top3, top4 kategória), aztán kikapott 8 góllal!

A dánoknál nem a 24 kapott góllal volt baj, azt a 24-et -valószínűleg még többet is- mi is megkapjuk, hacsak nem történik valami csoda. Viszont a dán csajok nagyon nem tudtak mit kezdeni a gyorslábú ellenféllel, amely nyitottat védekezett, minden passz után ütköztek, nem hagyták a dánokat adogatni. Ezzel a nyitott védekezéssel megfojtották Dánia támadásait, és ezt tükrözi a 16 dobott gól is. A dánok egy egész meccs alatt dobtak annyit, mint egy félidő alatt kellett volna optimális esetben.

Jól jött a pihenőnap

Amíg a nyolcad- és negyeddöntő között nem volt pihenőnap, addig a negyed- és elődöntő között igen. Ez nekünk biztosan jól jött, de valószínű, hogy a koreai csajok sem panaszkodtak emiatt. Így picit fel lettek töltve az akkumulátorok, és olajozottabb lesz a támadójáték.

Győzelmünk kulcsa viszont a védekezés lehet, ami eddig rendre döcögött az első félidőben. Az egyenes kieséses szakaszban Szlovénia és Románia is ránk hozta a frászt az első félidőben, amit persze a másodikban rendre sikerült feledtetni a mindent elsöprő kézivel. A Norvégia elleni találkozót kivéve minden egyes első félidőnk gyengére sikerült. Ez csak azért rossz hír, mert fizikálisan Dél-Korea jó állapotban van, mentálisan szintén erős, így ha elengedjük őket, nagyon lesz visszakapaszkodni.

A tippünk, hogy itt lesz gól bőven, függetlenül attól, hogy a tét nagy. Mi is és Dél-Korea is játssza a kézit. A gyors tempó mindkét együttesre jellemző, nálunk Golovin mester nem is nagyon szeret az elején cserélgetni védekezés és támadás között, ami szintén kedvez a góloknak. Mi nagy tempójú meccsre számítunk, ahol egyik fél sem csalja majd a játékot, és őszintén, valamint reményeink szerint pontosan játszik. Sajnos, aki látta a meccseinket, az látta, hogy azért a védekezésünk sebezhető, két kulcsjátékosunk, Klujber és Háfra sem tartozik az elit védők közé, viszont ami védekezésben hátrány, az támadásban előny, mert támadásban mindkét lány MVP kaliber.

Címkék: sportfogadás, tipp,