Jótékonykodik a legnagyobb lottófőnyeremény tulajdonosa

2019-03-22
Minden idők legnagyobb, 1,5 milliárd dolláros Mega Millions jackpotjának tulajdonosa az Alabama tornádó áldozatainak segít.

 

Március elején, négy hónapnyi várakozás után jelentkezett a lottótársaságnál minden idők legnagyobb lottónyereményének tulajdonosa, aki nem vállalta a nyilvánosságot, így szinte semmit sem lehet tudni róla. 

 

A dél-karolinai nő most bejelentette, hogy a nyereményének egy részét az alabamai Vöröskeresztnek adományozza, hogy segíteni tudjon a tornádó áldozatainak, de rajtuk kívül még egy sor dél-karolinai jótékonysági szervezetet is támogat.

 

Azért döntött így, mert épp akkor történt az alabamai katasztrófa, mikor felvette a nyereményét – közölte a szerencsés nyertes ügyvédje, Jason Kurlan. „Olyan érzés volt, hogy mi itt ünnepeljük ezt a nagyszerű eseményt, a közelben pedig emberek szenvednek.” – nyilatkozta Kurland a CNN-nek.

 

A nyertes nem kívánja nyilvánosságra hozni, hogy pontosan mekkora összeget ajánl fel jótékony célokra. „Egyeztettünk a szervezetekkel, és egyetértettünk abban, hogy az a legjobb, ha nem hozzuk nyilvánosságra. Magát a jótékonykodást is azért jelentjük csak be, hogy felhívjuk erre a lehetőségre a többi ember figyelmét is.” – közölte Kurland.

 

“Szavakkal nem lehet leírni azt az érzést, amit egy ilyen hihetetlen szerencse okoz.” – áll a nyertes által kiadott közleményben. „Rájöttem, hogy egy ekkora vagyon hatalmas társadalmi felelősséggel jár, és egyedülálló lehetőséget biztosít számomra, hogy segítsek, támogassak és hozzájáruljak a szívemhez közel álló jótékonysági célokhoz."

 

A nyertes úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben kéri a nyereményét, így 878 millió dollárt kapott, ami a legnagyobb olyan lottófőnyeremény, melyen a nyertesnek nem kellett osztoznia más nyertesekkel.

 

A hölgy négy hónapot várt, mielőtt jelentkezett a lottótársaságnál, ez idő alatt szakértőket keresett, akik segítségével anonimen tudta felvenni a hatalmas vagyont – Dél-Karolina azon pár USA tagállam közé tartozik, ahol a jogszabályok erre lehetőséget biztosítanak. Jogi képviselője végül Jason Kurland lett, aki weboldala szerint kimondottan lottónyertesekre szakosodott. Az ő ügyfele volt többek közt a Putnam Avenue Family Trust ($254,2 milliós Powerball nyertes - Connecticut), a Rainbow Sherbert Trust ($336,4 milliós Powerball nyertes - Rhode Island) és a The Ning Trust ($121,6 milliós Powerball nyertes - Delaware). 

Elérhetőségére szüksége lesz annak a szerencsésnek is, aki a Powerball lottó mostani jackpotját nyeri meg, hiszen ismét ez a játék kínálja a világ legnagyobb lottófőnyereményét - szombaton már 625 millió dollár,  azaz 171,6 milliárd forint lesz a tét

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán