Jönnek az El Clásicók egymás után

2013-02-26
Öt napon belül kétszer is összecsap egymással az FC Barcelona és Real Madrid labdarúgócsapata.

 

Előbb kedden a Spanyol Király Kupában a döntőbe jutásért, majd szombaton a bajnoki pontokért találkozik a két együttes.

 

Az El Clásicónak nevezett párharcnak mindig óriási a presztízse, így van ez most is, annak ellenére, hogy a hétvégi találkozónak már nincs komoly tétje. A bajnokságban az éllovas katalán alakulat 16 ponttal előzi meg a fővárosi együttest, amely hazai győzelme esetén sem javítana sokat a helyzetén. Legfeljebb annyit, hogy nem szakadna le még jobban, illetve tartaná a lépést a négy ponttal előtte álló Atlético Madriddal, esetleg meg is közelítené város riválisát.

 

A kupamenetelés emiatt is kerülhet ezúttal előtérbe a Realnál, amelynek a hazai 1-1 után nehéz dolga ígérkezik Barcelonában. A madridiak esélyét növelheti az a tény, hogy a Barca a legutóbbi 11 mérkőzésén mindig kapott gólt, márpedig egy - vagy több madridi találat a Camp Nouban - sokat érhet.

 

„Ez egy probléma, amellyel foglalkoznunk kell” - mondta Jordi Roura a Tito Vilanovát helyettesítő segédedző a a védelem teljesítményéről.

 

A visszavágót ezzel együtt a hazai csapat várja kedvezőbb helyzetből, köszönhetően az idegenben szerzett gólnak. A barcelonaiaknál a négyszeres aranylabdás Lionel Messi már csak egy találatra van attól, hogy beállítsa Alfredo Di Stefano El Clásicókra vonatkozó gólrekordját. A jeles előd, a Real Madrid színeiben 18 gólt szerzett a két csapat egymás elleni mérkőzésein, Messi 17-nél tart.

 

A Barcelona kispadján még mindig nem lehet ott Tito Vilanova vezetőedző. A 44 éves szakember nyálmirigyéből decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el. A műtét óta kemoterápiás és sugárkezelést kap, s csak áprilisban veheti át csapat irányítását.

Az El Clásicók történetében a keddi lesz a 224., a szombati pedig a 225. Eddig 88 Real-siker, 87 Barca-győzelem született, 48 mérkőzés pedig döntetlennel zárult. A kupában 31-szer találkozott a két sztárcsapat, 14-et nyert meg a katalán, tízet a fővárosi gárda, és hét alkalommal döntetlen volt a végeredmény.

 

Az elődöntő másik ágán az Atlético Madrid és a Sevilla küzd egymással, az első mérkőzést a szerdán idegenben pályára lépő fővárosi csapat nyerte 2-1-re.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,