Jól vizsgázott a gólbíró-technológia a Konföderációs Kupán

2013-07-02
A GoalControl elnevezésű gólbíró-technológia gond nélkül működött a Konföderációs Kupán, így a nemzetközi szövetség hamarosan dönthet arról, hogy ezt a rendszert használja a jövő évi világbajnokságon is.

 

A német dpa hírügynökség információi szerint már a következő hónapokban eldőlhet, hogy a szintén Brazíliában rendezendő vb-n melyik gyártó technológiáját alkalmazzák majd, s a 14, nagy sebességű kamerával működő, német fejlesztésű rendszer jó eséllyel indul ebben a versenyben.

 

A Konföderációs Kupán mind a 68 gólt helyesen ítélték meg a játékvezetők, így a GoalControlnak egyetlen téves döntés esetében sem kellett bizonyítékot szolgáltatnia. A bronzmérkőzésen - amelyet hosszabbításban Olaszország nyert Uruguayjal szemben - az első találatnál abban segített a rendszer, hogy kétséget kizáróan igazolta, a gólszerző Davide Astori még azelőtt ért bele a labdába, mielőtt az áthaladt volna a gólvonalon.

 

"A technológia jól működött, a bírók szerencsések voltak, mindig minden a helyén volt" - jelentette ki még múlt pénteken, az elődöntők után Joseph Blatter, a FIFA elnöke.

 

A nemzetközi szövetség április elején döntött arról, hogy a szintén kamerarendszerrel dolgozó brit Hawk-Eye, valamint a mágneses mezőket alkalmazó német-dán GoalRef és a német Cairos helyett a GoalControl kap lehetőséget a bizonyításra a Konföderációs Kupán.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,