Jó éve lesz 2018-ban a szerencsejáték cégeknek a Fitch szerint

2018-01-03
A Fitch Ratings hitelminősítő intézet meglehetősen rózsás képet fest a globális szerencsejáték ipar számára 2018-ra.

 

A legfrissebb közleményében a Fitch megjegyezte, hogy az egészséges mérlegek, a tőkeáttételi profilok és a folyamatos gazdasági növekedés a szerencsejáték ipar kulcsfontosságú piacain a jövő évben segíteni fogják a globális szerencsejáték-ipar bevételének növekedését.

 

A Fitch ugyanakkor figyelmeztette a szolgáltatókat, hogy nagyon figyeljenek oda azokra a lehetséges ellenszelekre, melyek bizonyos országokban erőre kaphatnak. A Fitch szerint ilyen lehet a FOBT gépekkel kapcsolatos negatív hangulat az Egyesült Királyságban, a makaói liszenszek megújításával kapcsolatos kérdések, valamint az USA észak-keleti részének egyre nagyobb telítettsége, ahol négy nagy új kaszinó is elindul. 2018 nyarán nyitja meg kapuit a Hard Rock Hotel & Casino Atlantic City, a Revel megnyitása is a közeljövőben várható, és jövőre nyit az MGM Springfield is Massachusetts-ben, valamint a Resorts World Catskills Thompson-ban, New York államban.

 

Azon dolgok között, amiket a piaci szereplőknek és a befektetőknek is figyelniük kell jövőre, a Fitch megemlíti a japán integrált üdülőtelepítési törvényjavaslat elfogadását, a VIP-szektor folyamatos újjáéledését Makaón, valamint az egyesült államokbeli és európai gazdasági szereplők közötti összeolvadási és felvásárlási lépéseket.

 
Címkék: piaci információ,