Jó csoportbeosztás a kézilabda-vb-re

2013-06-15
A női válogatott ellenfelei a csoportmeccseken: Németország, Románia, Csehosrzág, Tunézia, Ausztrália.

 

Az Eb-bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott a német, a román, a cseh, a tunéziai és az ausztrál csapattal került azonos csoportba a decemberi szerbiai világbajnokságon.

 

A szombati, belgrádi sorsolást követően Siti Beáta, a válogatott edzője elmondta, hogy az együttes kiegyensúlyozott hatosba került.

 

„Tunéziát és Ausztráliát le kell győznünk, a németek és a románok ellen pedig jól teljesítettünk a legutóbbi Eb-n. A csehek Izland ellen jutottak ki a vb-re. Nyilván az elsődleges cél a továbbjutás, és a csoporton belül minél előkelőbb helyezés megszerzése”- fogalmazott.

 

Hozzátette: a kieséses szakasz elején, a nyolcaddöntőben a norvégokat el kellene kerülni, a C csoportban a többiek ellen biztosan jó eséllyel lehet felvenni a küzdelmet.

 

„A spanyolok az Eb-n nem teljesítettek jól, de ennek a legfőbb oka feltehetőleg az olimpia közelsége volt. Van fél évünk arra, hogy feltérképezzük vb-ellenfeleinket” - mondta Siti.

 

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke a Sport TV-nek a szerb fővárosból elmondta: elégedettek lehetnek a sorsolással. „Vannak könnyebb és nehezebb ellenfelek is. Az első vagy a második helyen tovább lehet jutni. Utána már nehezebb menet jön” - mondta az MKSZ elnöke, majd kitért a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnre is.

 

„A szövetségi kapitány állapota javul, a nyár közepén döntünk majd vele arról, hogy tudja-e vállalni a csapat felkészítését a világbajnokságra. Egyelőre úgy tűnik, csatlakozni tud a csapathoz” - tette hozzá Vetési.

 

A december 7. és 22. közötti vb-n a hatos csoportok első négy-négy helyezettje jut a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőbe. A csoportkör találkozóira Belgrádban, Nisben, Újvidéken és Zrenjaninban kerül sor.

 

A csoportok és helyszínek:

A csoport (Belgrád): Montenegró, Hollandia, Franciaország, Dél-Korea, Kongói DK, Dominika

B csoport (Nis): Dánia, Brazília, Szerbia, Kína, Japán, Algéria

C csoport (Zrenjanin): Norvégia, Lengyelország, Angola, Spanyolország, Argentína, Paraguay

D csoport (Újvidék): MAGYARORSZÁG, Németország, Románia, Csehország, Tunézia, Ausztrália

 

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: kézilabda,