Jenei román győzelemre számít

2013-09-04
Jenei Imre volt román és magyar szövetségi kapitány kiegyensúlyozott mérkőzésre, parázs hangulatra és román győzelemre számít a román-magyar vb-selejtezőn.

 

A 76 éves szakember a maszol.ro romániai magyar hírportálnak nyilatkozott a péntek esti, bukaresti találkozóról. Elmondta, nagyon kiélezett mérkőzésre számít, hiszen mindkét válogatott szeretné megszerezni a csoportban a pótselejtezőt érő második helyet.

 

Jenei szerint a románoknak a meccsre kilátogató 50 ezer néző ad majd olyan pluszt, amely szükséges a győzelemhez. A kérdésre, hogy román győzelemre számít-e, elmondta: "otthon játszanak, a hazai pálya 50 ezer néző előtt erősen tudja befolyásolni a játékot".

 

Arra, hogy mi billentheti az egyik vagy a másik oldalra az összecsapást, úgy reagált: nagyon sokat számít, hogy milyen napot fognak ki a csapatok, hiszen az erőviszonyokat tekintve kiegyensúlyozott a két válogatott által képviselt játékerő, talán a románok egy kicsit technikásabbak.

 

Úgy látja, hogy nagyon fontos lesz az első negyedóra, ugyanis a hazai támadások ekkor még a közönség adta lendületből is építkeznek, de ha a románok ezt nem tudják meglovagolni, akkor akár ellenük is fordulhatnak a nézők - véli Jenei Imre.

 

A volt szakvezető szerint a magyar válogatott védelme jelenleg nem a legmagabiztosabb, de Victor Piturca román szövetségi kapitány sem számíthat leggólerősebb csatáraira, így improvizálnia kell - olvasható a maszol.ro-n.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,