Jelentkezett a Powerball óriás-jackpotjának egyik nyertese

2015-02-16
Marie Holmes – aki harmadmagával nyerte meg minden idők ötödik legnagyobb jackpotját - a hírek szerint épp munkanélküli, és agyi bénulásban szenvedő gyermekét ápolja.

 

Egy 26 éves, négygyermekes észak-karolinai anya az egyik nyertese a Powerball valaha volt harmadik legnagyobb, 564 millió dollárt érő jackpotjának, melyet múlt hét szerdán nyertek meg három szelvénnyel.

 

A lottótársaság ugyan még nem erősítette meg az információt, azonban a helyi tévéállomás már tényként közölte a hírt, és a hölgy szelvényét is bemutatta, melyen minden kihúzott szám stimmel. 

 

 

„Azt hittem, szívinfarktust kapok, mikor ellenőriztem a szelvényt, és megláttam, hogy nyertem.” – nyilatkozta a hölgy a WECT riporterének. „Igazából még nem fogtam fel. Szerintem csak akkor fogom teljesen felfogni, ha a számlámon lesz a pénz, de hálás vagyok, hogy megadhatom majd a gyermekeimnek azt, ami nekem nem jutott osztályrészül. Készen állok. Készen állok a változásra. Nagyon hálás vagyok amiatt, ami történni fog a családommal. Először a templomnak fogok adni belőle 10%-ot, mert semmim sem lenne, ha Isten nem segített volna.”

 

Ms Holmes még annyit mondott a tévétársaságnak, hogy korábban a McDonald’s-nál és a Walmart-nál dolgozott, de otthagyta munkáját, hogy törődhessen fiával és három lányával. Elmondása szerint az egyik gyerek agyi bénulással küzd. A szerencsés nyertes most azt tervezi, hogy vesz egy házat, és létrehoz egy főiskolai számlát a gyerekei számára.

 

 

Ha a lottótársaság megerősíti a nyeremény tényét, el kell döntenie, hogy 30 éves életjáradékként, vagy egyösszegben kéri-e az összeget. Előbbi esetben 188 millió, utóbbi esetben 127 millió dollárt fog kapni. 

 

A másik két nyertes szelvény gazdájáról még semmit nem lehet tudni, csak annyit, hogy az egyiket Puerto Ricóban, a másikat pedig Texas-ban vásárolták.