Jelentkezett a Powerball lottó rekord jackpotjának második nyertese is

2012-12-10
A lottótársaság bejelentette, hogy jelentkezett a Powerball lottó november végi, rekordnagyságú jackpotjának második tulajdonosa is. A harminc év körüli férfi Phoenix egyik jómódú külvárosában él.

 

A Powerball lottó november 28-i sorsolásán két szelvény is telitalálatot ért el. Az egyik szelvény tulajdonosa, egy missouri-i házaspár még azon a héten jelentkezett a nyereményért, azonban a titokzatos másik nyertes személyéről eddig csak találgatások láttak napvilágot. A múlt hét végén ő is jelentkezett a lottótársaságnál a nyereményéért.

 

A féri, aki úgy döntött, hogy nem fedi fel kilétét a nyilvánosság előtt, a lottótársaság embereinek elmesélte, hogy  mikor 10 dolláros szelvényéért, egy 20 dollárossal fizetett a pénztárosnak, az rá akarta venni, hogy az egész összeget költse lottóra, de ő nemet mondott. A lottószelvényt aztán az autója napellenzőjébe tette, és ott is hagyta a sorsolás másnapjáig, mikor megtudta, hogy az egyik nyertes szelvényt abban a körzetben vásárolták, ahol ő is. Ellenőrizte a számokat, és akkor jött rá, hogy ő a nyertes.

 

Mielőtt felkereste a lottótársaságot, feleségével több pénzügyi tanácsadót is felkért, hogy beszéljék át a helyzetet. Úgy döntöttek, hogy még ebben a hónapban felveszik a nyereményt, hogy megússzák a jövőre érvényes lényegesen magasabb adókat.

A férfi és ügyvédje így pénteken felvette a kapcsolatot a lottótársaság embereivel, és jelezte,hogy az adók levonása előtti 192 millió dolláros egyösszegű kifizetést választja (nem pedig a 30 éves évjáradékot). Nyereményét 30 százalékos adó terheli, így a levonások után így 135 millió dollárt, nagyjából 29 milliárd forintot vihet haza.

 

A lottótársaság szóvivője, Karen Bach elmondása szerint a férfi meglehetősen józanul látja a helyzetét, időt akar szánni arra, hogy komoly pénzügyi tervet dolgozzanak ki, és megtalálják azokat a jótékonysági ügyeket, melyeket ő és felesége támogatni fog. Annyit még elárult, hogy szereti a munkáját, és nem tervezi, hogy azonnal felhagy azzal.

A munkájáról konkrétumokat nem árult el, azt azonban még elmesélte, hogy nem lottózik rendszeresen, tavaly például összesen csak kétszer játszott.

 

FRISSÍTÉS (2012.12.11):

Mivel Arizona államban a lottónyertesek adatai hozzáférhetőek a nyilvánosság számára, az AP hírügynökség kikérte őket, így már publikus: az újdonsült milliomos  Matthew Good Fountain Hills-ből.