Jelentkezett a 84 milliárdos lottónyertes!

2015-10-19
Egy 50 éves, 11-szeres nagymama nyerte meg a Powerball lottó 310,5 millió dolláros jackpotját.

 

Julie Leach éjszakai műszakban dolgozott egy üvegszálakat készítő gyárban. Bevallása szerint „utálatos és mocskos” munkát végzett, és aznap különösen rossz éjszakája volt, úgyhogy elhatározta, hogy kimegy a közeli McDonald’s-ba. „Ha már ott voltam, ellenőriztem a lottómat, és akkor jöttem rá, hogy nyertem. Egyszerűen nem hittem el, úgyhogy vissza kellett mennem a gyárba, és leellenőriztetnem néhány emberrel.” 

 

Mikor a többiek is bizonygatták, hogy nyert, felébresztette élettársát - akivel már 36 éve együtt vannak, és akivel 3 gyermekük és 11 unokájuk van - és elmondta neki a nagy hírt. „Azt mondtam ’Csak ugratsz, hagyjál már!’ Aztán azt hittem, álmodom. De ő csak bizonygatta: ’Nem, nem! Tényleg megnyertük!’” – mesélte a férfi a Detroit Free Press újságírójának. „Én meg csak annyit válaszoltam, hogy vissza kell mennem aludni, mert nem fogok tudni felkelni, hogy reggel munkába menjek. Mire ő azt válaszolta, hogy soha többé nem kell mennem dolgozni.” Azóta már mindketten fel is mondtak a munkahelyükön.

 

Leach az ABC riporterének elmesélte, hogy a férfi már többször megkérte a kezét, de ő mindig hárított, mondván, hogy az összes ismerőse elvált. Elmondása szerint most talán nyitottabb lenne egy ilyen ajánlatra, de „előtte házassági szerződést kell kötnünk” - viccelődött. Bevallotta, hogy még mindig sokk hatása alatt áll a nyeremény miatt, és, hogy miután megtudta, hogy mekkora összeget nyert, több mint 30 órán át nem tudott aludni.

 

 

„Gondoskodni fogok a gyerekeimről. Nem akarom, hogy olyan keményen kelljen dolgozniuk, mint ahogy én tettem eddig, és hogy olyan problémákkal kelljen foglalkozniuk, mint amikkel ezidáig nekem. Azt akarom, hogy jó életük legyen.”

 

A hölgy egyébként rendszeresen lottózik, általában 20 dollár értékben vesz szelvényeket, de ha a jackpot különösen magas, akkor még rádob valamennyit. Emellett a gyár kollektív lottócsoportjában is folyamatosan részt vett. Ennek ellenére sosem gondolta, hogy megnyeri a jackpotot. A 21, 39, 40, 55, 59 és 17-es számokkal most 310,5 millió dollárt nyert. Mivel az egyösszegű kifizetést választotta, 197,4 millió dollárt, illetve az adók levonása után 140 millió dollárt utalnak át a számlájára.

 

Az újságírók kérdésére elmondta, hogy felfogadott egy pénzügyi tanácsadót, hogy segítsen a legjobb formában befektetni a hatalmas összeget, mivel saját bevallása szerint fogalma sincs, hogy mihez kezdjen ekkora vagyonnal. „Akarunk venni egy nagy földet, ahol az összes gyerekünk és unokánk együtt élhet egy kis saját közösségben. Áldottnak érezzük magunkat. Halálra vagyunk rémülve, de áldomásnak vesszük a nyereményt. Nem akarom, hogy szenvedés legyen belőle, azt akarom, hogy egy áldás legyen.” – mondta az újságíróknak.

 

A Powerball-t az Egyesült Államok 47 államában játsszák, és a MegaMillions mellett az USA és a világ egyik legnagyobb lottójátékának számít. Jackpotja 40 millió dollárról (11 milliárd forintról) indul, eddigi legnagyobb főnyereménye pedig 590 millió dollár (161 milliárd forint) volt. A Powerball lottó sorsolásakor 5 számot húznak ki 69 fehér golyó közül, és egyet 26 piros golyó közül. A telitalálat az 5+1 jelenti – sorsolás szerdánként és szombatonként van.

Természetesen a Powerball nem csak az amerikai játékosok számár elérhető, hiszen manapság már vannak olyan szolgáltatások, amelyeknek a segítségével a világ szinte összes lottójára lehet fogadni az ausztrál lottótól kezdve az USA összes állami lottójáig. 

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán