Jelentkezett a 1,5 milliárd dolláros rekordjackpot második nyertese

2016-02-18
A floridai házaspár öt hét után jelentkezett a januári, történelmi Powerball jackpot egyharmadáért.

 

A január 13-án kihúzott Powerball lottó nyereménye 1,5 milliárd dollár (438 milliárd forint) volt, a nyertes számok: 4, 8, 19, 27, 34 + 10.  Ez volt történelem eddigi legnagyobb lottónyereménye, összege 2015 novembere óta hízott. Az első jelentések szerint egyetlen nyertes szelvényt találtak, melyet a Chino Hillsben, Los Angeles környékén vásároltak, később azonban Tennessee-ben és Floridában is találtak egy-egy telitalálatost. 

 

A tennessee-i nyertes pár nappal a sorsolást követően jelentkezett is a nyereményéért, a másik két szelvény gazdája azonban mintha megfeledkezett volna az egészről. A hét elején aztán a floridai nyertes szelvény tulajdonosai, az 55 éves David Kaltschmidt és a 70 éves Maureen Smith is besétált a helyi lottótársaság irodájába, és tegnap már át is vehették a nyeremény őket illető részét, 528,8 millió dollárt. Mivel nyertestársaikhoz hasonlóan ők is az egyösszegű kifizetést választották, az adók befizetése előtt 328 millió dollár üti a markukat. 

 

 

A házaspár hölgytagja a nyeremény átadását követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy azokkal a számokkal játszottak, melyeket már évek óta használnak, bár nem szoktak rendszeresen lottózni. Bevallották, hogy mindketten aggódnak a nyeremény esetleges káros hatásai miatt, Maureen egyenesen „rémisztőnek” nevezte a helyzetet, és elismerte, hogy „rettegve” állt a nyilvánosság elé. „Közel 5 kilót fogytam, nem tudok aludni.” – tette hozzá a férje.

 

 

 

A nyeremény felvételét megelőzően számos óvintézkedést tettek, még a közeli hozzátartozóiknak sem szóltak egészen mostanáig, pedig már a nyerőszámok kihirdetését követő reggelén megtudták, hogy nyertek.

 

 

Mikor arról kérdezték őket, hogy mire fogják költeni a hatalmas vagyont, a férfi elmondta, hogy miután 34 évig gyártási mérnökként dolgozott, most nyugdíjba vonul. Tervezi, hogy vesz egy új kocsit, mivel a jelenlegi már „széthullóban” van. „Természetesen a családunkról is gondoskodunk” – tette hozzá a hölgy, bár úgy döntöttek, hogy nem árulják el, hogy vannak-e gyermekeik, és semmilyen további információt nem osztanak meg a nagyközönséggel.

 

Január 13. óta nem volt telitalálatos a Powerball lottón, így mára ismét hatalmasra, 212 millió dollárra, azaz 59 milliárd forintra hízott a jackpot

 

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán