Jelentkezett a 100 milliárdos lottónyeremény gazdája

2017-08-31
Egy nappal az után, hogy Mavis Wanczyk felvette minden idők legnagyobb lottónyereményét, egy másik igen szerencsés játékos is jelentkezett 393 millió dolláros Mega Millions jackpotjáért.

 

Patricia Busking az augusztus 11-i Mega Millions sorsoláson nyert 393 millió dollárt, azaz úgy 100 milliárd forintot – csupán egy héttel azelőtt, hogy Wanczyk bezsebelte a másik nagy amerikai államközi lottó, a Powerball 758,7 millió dolláros főnyereményét.

 

“Az utóbbi két hét olyan volt, mint egy forgószél. Teljesen kikészültünk.” vallotta be Busking a nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón, ahol férjével, Joe-val jelent meg. Elmondta, hogy nem lottózik rendszeresen, csak akkor szokott szelvényt venni, ha már „nagy” a jackpot. „Elképesztő belegondolni, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy jókor voltunk jó helyen.” mondta.

 

 

A hölgy egy étteremben vette a szelvényét, mely most félmillió dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól.

 

Busking még elmondta, hogy azt tervezik, hogy „a nyereményből adnak a családnak és barátoknak is”, egy részét pedig jótékony célokra fordítják. „Nagyon örülünk, hogy támogathatunk olyan jótékonysági szervezeteket, melyek közel állnak a szívünkhöz.”

 

Nem tudni, hogy Busking az 30 éves életjáradék típusú, vagy az egyösszegű kifizetést választotta-e. Előbbi esetben 393 millió, az utóbbi esetben pedig 247,3 millió dollárt fog kapni. A nyertesek többsége egyébként az egyösszegű kifizetést szokta választani.