Jelentkezett 19 milliárdjáért a harmadik Powerball nyertes is

2013-08-26
Jelentkezett a lottótársaságnál a 448 millió dolláros Powerball jackpot harmadik, utolsó nyertese is.

 

A Powerball lottó augusztus 7-i sorsolásán három nyertes szelvényt is találtak, így a 448 millió dolláros jackpot három felé oszlott. Két szerencsés New Jersey-ben, egy pedig Minnesotában adta fel a szelvényét. A minnesotai szelvény tulajdonosa már a sorsolást követő napon nyilvánosság elé állt, a második szelvény 16 tulajdonosa pedig pár nap után jelentkezett a nyereményéért. A harmadik nyertes csak most, két hét után kereste fel a lottótársaságot. 

 

Mario Scarnici Mario Scarnici két felnőtt fiával ment el a nyeremény átvételére. A készpénzes kifizetést választotta az életjáradék helyett, így 86 millió, illetve adózás után körülbelül 62 millió dollárt fog készhez kapni.  

A nyertes szelvényt értékesítő Super Stop & Shop üzlet tulajdonosa 30 ezer dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól, melyet jótékonysági célokra ajánlott fel. 

 

Ez volt a játék történetének harmadik legnagyobb jackpotja, a legnagyobbat, 590 millió dollárt júniusban nyerte meg egy 84 éves floridai asszony. Ez a mostani főnyeremény egyébként a világ összes lottójátékának valaha volt legnagyobb jackpotjait soroló listán a negyedik helyet foglalja el, a rekordot jelentő 656 millió dolláros MegaMillions jackpotot 2012. március 30-án vitték el három szelvénnyel.