Jelentkezett 133 milliárdos nyereményéért a titokzatos lottónyertes

2018-04-20
Ez volt életében a második alkalom, hogy lottószelvényt vett…

 

A 47 éves Richard Wahl ritkán játszik a Mega Millions lottón – valójában csak most vett életében másodszor lottószelvényt. Az elsőt februárban, miután egyik kollégájával arról beszélgettek, milyen jó lenne nyugdíjba menni. Nem nyert semmit. Aztán március 29-én, mikor 22 dollárral a zsebében bement egy benzinkútra, hogy vegyen egy diétás kólát, hirtelen ötlettől vezérelve vett egy Mega Millions szelvényt gépi számokkal, mellyel megnyerte a másnapi sorsolás 533 millió dolláros jackpotját.

 

Mikor Wahl ellenőrizte a szelvényét, látta, hogy az első öt száma (11, 28, 31, 46, 59) megegyezik a kisorsoltakkal, és igen fellelkesült, mert azt hitte nyert 1 millió dollárt. Aztán eszébe jutott, hogy van még egy hatodik, pluszszám is, aminek az 1-es sorsolták ki. Az a szám is stimmelt.

“Azt is megnéztem” – mesélte Wahl a riportereknek a sajtótájékoztatón a könnyeit törölgetve. „Nem hittem el. Elképesztő volt. Komolyan.” Aztán felment a feleségéhez az emeletre, és közölte vele, hogy nyaralni mennek. „Megnyertük.” – mondta.

 

 

A Mega Millions lottó az USA 44 tagállamában kapható, valamint Washington DC-ben és az Amerikai Virgin-szigeteken. Mára az online lottózóknak köszönhetően nem csak Amerikában, hanem az egész világon ez az egyik legnépszerűbb lottójáték. Ez az 533 millió dolláros jackpot január óta halmozódott – ez volt a negyedik alkalom, hogy a játék jackpotja átlépte a félmilliárd dolláros álomhatárt. Ez minden idők 10. legnagyobb lottónyereménye!

 

Wahl – aki tavaly júliusban költözött New Jersey-be Michigan-ből egy álláslehetőség miatt – két hetet várt mielőtt jelentkezett volna a történelmi nyereményért. A szerencsés nyertes végül úgy döntött, hogy vállalja a nyilvánosságot, nem egy vagyonkezelőn keresztül veszi fel a nyereményt, és sajtótájékoztatót tartott a lottótársaság központjában.

 

Az egyösszegű nyeremény-kifizetést választotta a 30 éves életjáradék helyett, így 324,6 millió dollárt utalnak át neki (melyből az adók befizetése után úgy 175 millió marad). Wahl elmondta a riportereknek, hogy feleségével úgy 15-ször ellenőrizték a szelvényt, és próbálták felfogni a tényt, hogy ők lettek New Jersey legújabb multimilliomosai. Aztán egy tűzálló széfbe tették a szelvényt, és egész hétvégén ki se mozdultak a házból. „Ez egy igazi sorsfordító nyeremény.” – mondta, annak ellenére, hogy biztos állása, jó jövedelme van.

“Sokat sírtunk a családdal, sokat ölelkeztünk.” – vallotta be. „Azt szeretném, ha nem csak az én számomra lenne sorsfordító a nyeremény, azt akarom, hogy mások számára is az legyen – családnak, barátoknak, nélkülözőknek.”

 

 

Elmondta, hogy egy pénzügyi szakemberekből álló csapattal fog dolgozni azon, hogy kitalálják, hogy hogyan használja fel úgy a pénzt, hogy segíthessen belőle a családtagoknak, barátoknak és másoknak, akiknek szüksége van rá. A pénz egy részét az édesanyjának adja, aki jelenleg nagyon kevés pénzből él, és ad a felesége családjának is, akik Mexikóban élnek.

“Az a terv, hogy egy csomó jó dolgot csinálunk a pénzzel.” – mondta a riportereknek. „Sokat fog segíteni a családon és a barátokon, akik napról-napra, csekkről csekkre élnek”

 

Azért persze magára is szeretne költeni – utazni a családjával, megvalósítani régi álmát és felújítani egy 1963-as  Corvette-et, és végre nyugdíjba vonulni. De semmi extravagáns – ahogy mondja.

“Nem olyan típusú emberek vagyunk, akik el fogják herdálni a pénzt.” – mondja. „Szerény család vagyunk. Ragaszkodunk a gyökereinkhez. Sokkal fontosabb számunkra, hogy olyan sokat segítsünk az embereknek, amennyit csak lehet.” – tette hozzá.