Japán az olimpia után a kaszinópiacot is megnyerheti

2013-09-14
Hétfőn eldőlt, hogy Tokióban rendezik a 2020-as a nyári olimpiai játékokat. A legnagyobb nemzetközi kaszinócégek már ugrásra készen állnak, hogy kihasználják a lehetőséget, és fejlesztésbe kezdjenek Japánban, ami a világ második legnagyobb piaca lehet.

 

Az olimpia rendezési jogának elnyerésével ugyanis a szakértők egyre biztosabbak abban, hogy ez megadja az utolsó lökést, és végre valóra válik a Las Vegas stílusú kaszinó resortok legalizálása, mellyel az utóbbi években többen sikertelenül próbálkoztak.

 

A szerencsecégek elképzelése szerint az újonnan felépítendő kaszinókkal már üzemkészen várhatják a rengeteg pénzes turistát, akik az olimpia idején ellepik majd az országot. Az érdeklődés nem új keletű, a világ legnagyobb kaszinóvállalatai, így a Caesars Entertainment Corp, a Las Vegas Sands és az MGM Resorts International egy ideje már figyelemmel kísérik a japán helyzetet. 

"Elkezdtük átgondolni a terveket, és hogy kik lennének a legmegfelelőbb partnerek, és egyre nagyobb erőforrásokat fektetünk ebbe az elképzelésbe.” közölte a Bloomberggel a Caesars nemzetközi fejlesztési igazgatója, Steven Tight.

"Egyre növekvő konszenzus van [Japánban], a szerencsejátékok fejlesztésével kapcsolatban, és azt tervezzük, hogy részt veszünk ebben a folyamatban. Azt gondolom, hogy működtetési és fejlesztési szakértelmünk, és kitűnő együttműködési készségünk nagy előny lesz ebben számunkra." nyilatkozta egy hónapja az MGM vezérigazgatója, Jim Murren.

 

Ipari elemzők szerint a kaszinók legalizálása már idén ősszel megtörténhet, ebben az esetben az első kaszinók 2019-2020 körül nyithatnának meg Japánban. Az előrejelzések szerint az iparág teljes beindulása után (az olimpiát követő években) a bevételek túlszárnyalhatják még a Nevada államban tapasztaltakat is (ott évente úgy 11 milliárd dollár folyik be szerencsejátékokból). A világ legnagyobb szerencsejáték piacán, Makaón a tavalyi évben 38 milliárd dollár bevételt generáltak a szerencsejátékok. 

Ha Japán valóban rábólint a kaszinó resortok legalizálására, nem ő lesz az egyetlen a térségben, aki ettől várja szerencsejáték-ipara fellendülését. Ugyanez történt Vietnámban, Tajvanon és Oroszországban is - nem véletlen, hiszen mindenki látja, hogy mi történt Makaón miután teljes teret engedtek a kaszinóknak.

Japánban 128 millióan élnek, a világ harmadik legnagyobb gazdaságával rendelkezik, így Japán Ázsia legnagyobb, még kiaknázatlan szerencsejáték piaca, ahol jelenleg az egyetlen legális szerencsejáték egy pinball-típusú nyerőgépjáték, az úgynevezett Pachinko.

A szakértők egyöntetű véleménye, hogy Makaó mögött Japán lehet majd a második legfőbb szerencsejáték központ.

 
Címkék: kaszinó,