Itt az online szerencsejátékkal kapcsolatos vhr tervezete

2013-12-01
Mikor már-már mindenki kezdett lemondani róla, végre felkerült a kormány honlapjára az online szerencsejátékkal kapcsolatos végrehajtási rendelet tervezete.

 

Miniszteri hozzájárulással, 10-20 millió forint igazgatási szolgáltatási díj kifizetésével lehet majd távszerencsejáték-engedélyhez jutni - az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

 

Feltétel még a játék auditálása, amely kiterjed a véletlen generátorra, a játékszabályokra, a játékosi egyenleg kezelésére, továbbá a manipulációmentes, valós és a játéktervnek megfelelő működésre is. Az auditálási okiratban foglaltakat az engedély időtartama alatt folyamatosan biztosítani kell.

 

A játékterv tartalmazza a tét legkisebb és legnagyobb összegét, a tétek és nyeremények arányát valamint a szervezői jutalék meghatározását is.

 

Amikor a távszerencsejáték szervezője nyilvántartásba veszi a játékost, rögzíti annak e-mail-címét, és kizárólag egy felhasználói nevet és jelszót biztosít a számára. Nem vehető nyilvántartásba 18 év alatti személy.

 

A tervezet tiltaná a játékosi egyenlegek közti átvezetést, ugyanakkor megengedné bónusz és speciális ajánlat alkalmazását. A bónusznál ellenérték fizetése nélkül ír jóvá a rendszer a játékos egyenlegén bizonyos összeget. A speciális ajánlat pedig azt jelenti, hogy a játékos által fizetendő tét csökken, illetve a nyeremény növekszik - az általános szabályokban meghatározottakhoz képest.

 

Az engedélykérelemhez csatolni kell az igazgatási szolgáltatási díj befizetését tanúsító iratot. A díj egy játéktípusra kért engedély esetén 10 millió, két játéktípusra 15 millió, míg három játéktípusra 20 millió forint.

 

Forrás: MTI