BL rekordot dönthet a Győr a Valcea ellen

2013-04-05
A Győr abban bízik, hogy megismétli tavalyi szereplését, és túljut a román Oltchim Valceán a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

 

Érdekesség, hogy egyik csapat sem a saját otthonában fogadja ellenfelét, hanem fanatikus szurkolóinak extrahelyeket biztosítva a megszokottnál nagyobb arénába vitte a két összecsapást. A Valcea szombaton Bukarestben, a Győr pedig jövő csütörtökön Veszprémben közel 5000 néző előtt lesz házigazda.

 

Amint Ambros Martin, a kiírásban eddig százszázalékos győriek vezetőedzője már korábban is kifejtette: saját játékukat kell játszaniuk, és nagyon figyelniük kell a védekezésre.

 

Egy éve a két együttes ugyancsak az elődöntőben találkozott egymással. Akkor az ETO 35-31-re kikapott idegenben (akkor Valceában volt a nyitány), otthon - pontosabban Veszprémben - pedig 31-23-re nyert, így összesítésben 62-58-cal masírozott a döntőbe, ahol aztán kevesebb idegenben lőtt góllal alulmaradt a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával szemben. Utóbbi gárda most a középdöntőben elvérzett, így a címvédőtől már nem kell tartani.

 

Amennyiben a Győr nyerni tud a román fővárosban, akkor BL-rekordot állít fel, ugyanis megszakítás nélkül 13 alkalommal még egyetlen csapat sem tudott győzni a legerősebb kupában. A 12-es sorozatra is csak egyszer volt példa: a Németh András irányította, Tóth Tímeával felálló osztrák Hypo Niederösterreich a 2007/08-as szezonban jutott el hasonlóképpen hibátlan mérleggel az elődöntőbe.

 

A női BL-elődöntők programja:

1. mérkőzés:

Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC, szombat 17.00, Bukarest

Larvik (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén), szombat 15.15

visszavágó:

Győr-Valcea, csütörtök 19.00, Veszprém

Ljubljana-Larvik, április 13., 20.30

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,