Ismét legalizálják a nyerőgépeket Chilében

2013-10-16
A chilei képviselőház jóváhagyta azt a kérelmet, mely ismét lehetővé teszi a nyerőgépek kaszinókon kívüli üzemeltetését. Nekik 18 évbe tellett, nekünk vajon sikerül-e valaha?

 

Chilében az 1995-ben elfogadott szerencsejáték törvény hasonlóképpen tiltotta be a nyerőgépeket, mint ahogyan az Magyarországon is történt. Azóta nyerőgépeket csak a hét állami, és a 18 magánkézben lévő kaszinóban lehet üzemeltetni a dél-amerikai országban. 

 

A mostani döntés annak köszönhető, hogy az utóbbi időben robbanásszerű növekedésnek indult az illegális szerencsejáték piac, és több ezer illegális játékbarlang és kisvállalkozás indult. Az elképzelés támogatói azzal érveltek, hogy a jelenleg is működő fekete játéktermek működése sokkal átláthatóbb lenne, ha tisztességes szabályozás mellett folytathatnák tevékenységüket.

 

A chilei kaszinószövetség egyetértett abban, hogy az  illegális szerencsejáték egyre növekvő probléma lett az utóbbi időben, ráadásul a szerencsejátékokból befolyt adó is 20 százalékkal csökkent. 

A becslések szerint Chilében közel 200 ezer illegális nyerőgép üzemel jelenleg.

 

Október elején nálunk is a nyerőgépek visszaállítását kérte a Magyar Szerencsejáték Szövetség, de a kérés süket fülekre talált. Nehéz lenne megmondani, hogy a nálunk olyan lassan készülő szerencsejáték szabályozás mikorra vet véget a nálunk is szaporodó illegális játéktermek működésének, és a szerencsejátékból befolyó adóbevételek mikorra érik el az évekkel ezelőtti szintet.. Reméljük, nem 18 év múlva...

 
Címkék: nyerőgép,