Ismét kikapott a női pólóválogatott a világligában

2014-01-22
A magyar válogatott második mérkőzését is elvesztette a női vízilabda világliga selejtezőjében: Merész András együttese kedden a görögök vendégeként, Athénban maradt alul 14-11-re.

 

Rosszul kezdték a meccset a magyarok, a házigazdák gyorsan 3-0-ra elhúztak. Ezt követően a magyarok öt gólt dobtak zsinórban: egyet a nyitónegyed végén, négyet a második játékrész elején. A görögök 3-5-nél találtak be ismét. Egyenlítés után ismét gólt lőttek a magyarok, majd a harmadik szakasz elején Bujkának köszönhetően újra kétgólosra nőtt az előny. Ekkor kissé megtorpant Merész András gárdája, amit ki is használtak a házigazdák, és 8-7-re fordítottak. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a sok magyar hiba nyomán a zárónegyednek 11-9-es görög vezetésről vágtak neki. Az utolsó játékrészben is sokáig maradt a kétgólos különbség, majd még tovább is nőtt, így magyar vereség lett a vége.

 

selejtező, európai B csoport, 3. mérkőzés:

Görögország-Magyarország 14-11 (3-1, 2-5, 6-3, 3-2)

a magyar góllövők: Bujka 4, Takács 2, Kisteleki H. 2, Keszthelyi, Tóth, Csabai

 

A magyar együttes első, decemberi találkozóján 9-7-re kapott ki a házigazda olaszoktól.

 

Az állás:

1. Olaszország 6 pont

2. Görögország 3

3. Magyarország 0

 

A hármas csoportból az első kettő jut be az úgynevezett szuperdöntőbe, amelyet június 10. és 15. között rendeznek Pekingben a kontinentális selejtezők legjobb nyolc válogatottjának részvételével. A magyarok következő meccsükön, március 18-án az olaszokat fogadják.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,