Ismét aranyérmes a Gyenesei, Marosi kettős

2013-05-14
Aranyérmet nyert a Gyenesei Leila, Marosi Ádám páros a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-verseny hétfői vegyes váltójában.

 

A magyar kettős - amely a Vk-sorozat első állomásán, az amerikai Palm Spingsben is első lett - jó vívással kezdte a napot, 20 győzelme mellé 12 vereséget szedett össze egyenlő megoszlásban (10/6-10/6), ezzel a 140 ponttal többet szerző lett páros mögött a második helyen állt.

 

A 2x100 méteres úszásban a harmadik legjobb időt érte el a hazai duó, ezzel összetettben maradt a második helyen úgy, hogy lényegesen közelebb került a lettekhez, s maga mögött tartotta az ugyancsak remeklő ukránokat. Utóbbiak a vívásban voltak harmadikak és az úszásban másodikak, így a magyarokat szorosan követték a lovaglás előtt.

 

A folytatásban Gyenesei otthagyott bő száz pontot a lovaspályán egy kitörés és egy verés miatt, de Marosi hibátlanul lovagolt, az 1088 pontos teljesítmény pedig a negyedik legjobb volt a 17 párost felvonultató mezőnyben.

 

Mivel a lettek jóval többet hibáztak a lovaglás során, a magyarok az élre kerültek, s a lövészetekkel megszakított futást tetemes, 36 másodperces előnnyel kezdték meg a második helyre felzárkózó lengyelekkel szemben. Ennek megfelelően különösebb izgalmak nem maradtak a végére, legalábbis a győzelem kiharcolását illetően.

 

Eredmények:

1. Magyarország (Gyenesei Leila, Marosi Ádám) 5724 pont (vívás: 20 győzelem/12 vereség/944 pont, úszás: 1:54.31 perc/1432 pont, lovaglás: 1088 pont, lövészet-futás: 12:15.56 perc/2260 pont)

2. Ukrajna (Viktorija Teresuk, Ruszlan Nakonecsnij) 5644

3. Lengyelország (Katarzyna Wojcik, Szymon Staskiewicz) 5640

 

A szombati női versenyben Gyenesei negyedik volt, a férfiak vasárnapi döntőjében Marosi ezüstérmet szerzett. Utóbbi az idén négyből három Vk-viadalon indult és egyéniben mindannyiszor dobogóra állhatott: Palm Springsben ezüstöt nyert februárban, majd Rio de Janeiróban győzött márciusban, végül itthon megint második lett a hétvégén.

 

A Vk-sorozat a döntővel zárul május végén, június elején az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,