Ismét a Manchester City lesz a Premier League bajnoka – jósolják a bukmékerek

2012-08-17
A brit bukmékerek egyöntetűen a címvédő Manchester City csapatát tartják a legesélyesebbnek a szombaton rajtoló angol labdarúgó Premier League megnyerése.

 

A Fortunaweb.hu szerencsejáték hírportál szerkesztősége több mint két tucat brit fogadóiroda oddsait hasonlította össze, s ezek alapján kiderült, hogy a szigetországi bukmékerek a tét 2,25-2,35-szörösét fizetik vissza nyereményként abban az esetben, ha a 2012/13-as idény végén ismét Roberto Mancini együttese végez az élen.

 

Bár a City az előző idényben csak idegölő végjátékban, utolsó mérkőzésének hosszabbításában szerzett két góljával előzte meg a tabellán városi riválisát, a Manchester Unitedet (MU), a bukik most nem számítanak hasonlóan szoros és izgalmas befutóra. Ezt jelzi, hogy a MU elsőségére 2,9-3,35-szörös pénz ígérnek.

 

A bajnoki címre a harmadik legnagyobb esélyt az idén Bajnokok Ligája-győztes, ám a Premier League-ben csak hatodikként végzett Chelsea-nek adják a fogadóirodák, a londoni kékek nyereményszorzója 5 és 6 között váltakozik. A sorban a legutóbb harmadikként befutó Arsenal következik, amelynek végső diadala esetén a feltett pénz 11-15-szörösét ígérik nyereményként. A Liverpool bajnoki elsőségével 21-34-szeres, a Tottenhamével 25-48-szoros pénzt lehet nyerni, attól függően, hogy valaki hol teszi meg a tétjét. A mezőny többi csapatának végső diadala kivétel nélkül több mint 100-szoros nyereményt jelenthet. 

 

A kiesésre a két újoncot, a Southamptont (odds: 2,2-2,4) és a Readinget (2-2,5), valamint a legutóbbi pontvadászatban  12. helyen zárt Norwichot (2,4-2,6) tartják leginkább sanszosnak a szigetországi bukmékerek. Az elsőként menesztett menedzser az oddsok szerint Nigel Adkins (3,5-7), a Southampton mestere lehet. 

 

A gólkirályságra a Manchester United frissen igazolt holland támadóját, az előző idényben a Premier League legeredményesebb labdarúgójának bizonyult Robin van Persie-t (odds: 7-9), valamint a Manchester City argentin támadóját, Sergio Agüerót (8-9) tartják a leginkább esélyesnek. Utánuk a Manchester United csatára, Wayne Rooney (9) és a Chelsea Európa- és világbajnok spanyol légiósa, Fernando Torres (9-11) következik a sorban.