Ismét Djokovic és Serena Williams a világbajnok az ITF-nél

2013-12-19
A tavalyi évhez hasonlóan a szerb Novak Djokovic és az amerikai Serena Williams lett a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) 2013-as világbajnoka.

 

A sorozatban harmadszor ITF-világbajnok Djokovic idén egy Grand Slam-tornán - az Australian Openen - diadalmaskodott, összesen hét versenyt nyert meg, emellett döntős volt Wimbledonban és a US Openen. Az évet világelsőként kezdte, de októberben át kellett adnia a trónt a Ronald Garroson és a US Openen is győztes spanyol Rafael Nadalnak.

 

A 32 éves Williams idén 11 versenyen diadalmaskodott, köztük a Roland Garroson, a US Openen és a szezonzáró WTA-világbajnokságon is. Február 18-án a sportág történetének legidősebb női világelsője lett, 2013-ban pedig összesen 12,4 millió dollár pénzdíjat kasszírozott, így több mint négymillióval megjavította a fehérorosz Viktorija Azarenka tavalyi rekordját. Williams 90 győzelem mellett mindössze négyszer kapott ki az év során.

 

Az ITF a GS-, ATP- és WTA-tornákon, valamint a Davis és a Fed Kupában mutatott teljesítmény alapján választja meg az év világbajnokait.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,