Inter - Barca: Messi is utazik, elég volt a betegszabadságból?!

2018-11-05
Hétvégén a Messi nélküli Barcelona csodával határos módon fordította meg a hajrában a Rayo elleni bajnokiját. Rezgett a léc, és könnyen lehet, hogy Milánóban már le is esik.

Inter - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp: Barcelona labdabirtoklása 61,5 % alatt

Unibet odds: 1,85

Kezdés: 2018.11.06. 21:00

 

Meglepő módon a Barca utazó keretében találjuk Lionel Messit is, aki ezek szerint rövid pihenője után kész a visszatérésre. Kézsérülése a vártnál gyorsabban javult -vagy kevésbé volt súlyos-, visszatérését későbbre vártuk. Bár az a tény, hogy utazik (itt az utazó keret: ter Stegen, Cillessen, Semedo, Pique, Rakitic, Busquets, D. Suarez, Coutinho, Arthur, Messi, L. Suarez, Dembele, Rafinha, Malcom, Lenglet, Alba, Munir, Roberto, Vidal, Pena, Chumi , Alena), még közel sem jelenti azt, hogy játszani is fog. Ehhez az orovosoknak is lesz egy-két szava, ráadásul a Barca nyakán nincs hurok, 100%-os a BL-ben, kockáztatni nem fog, ahogy ezt Valverde is kiemelte a nyilatkozatában.

Szóval Lionel Messi lassacskán munkába áll a 'táppénz' után, egyébként pedig ő pont az a játákos, akinek a jelenléte is sokat számít. Mivel ő is utazik, így érzik a többiek, hogy ez is fontos meccs. Ha Liót otthon hagyják, akár olyan üzenete is lehetett volna, hogy le kell játszani ezt a meccset is, aztán lesz, ami lesz.

Ami a katalánok várható kezdőjét illeti, Messi nincs benne. Vélhetően a Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Dembele/Rafinha, Suarez, Coutinho-féle tizenegy lép pályára. Nincs győzelmi kényszerben a Barca, de nyilván kikapni sem szeretne. Messi játékát pedig kár erőltetni, hisz az Interben pl. Brozovic, de főleg Nainggolan nem a finomságáról híres, másrészt tényleg nincs tragédia, ha mondjuk iksz a vége. Az Inter-kezdő is változni a barcelonai meccshez képest, akár 5-6 helyen is, emiatt változik az Inter játéka is. A Camp Nouban 67-33 volt a labdabirtoklás aránya %-ban a Barca javára, valószínű, hogy most ez is változni fog, és kevésbé nyílik ki az olló.

 

Olaszországban kevésbé megy a Barcának az utóbbi években

A katalán együttes ugyanis nem nyerni jár mostanság Olaszországba. Utolsó 4 BL-meccséből konkrétan egyet sem nyert meg, kettőt ikszre adott, kettőt elveszített. Ebből a négyből a legutóbbi fájhat legjobban, hisz az AS Roma ellen három-gólos előnyt sikerült leadni, majd kiesni a BL-ből, miután a hazai 4-1 után a Stadióban 3-0-ra kikapott a Blaugrana. A római 3-0 előtt ott volt a Juve elleni 0-0, és 3-0, és a szintén AS Roma elleni 1-1. Azon a 2015-ös találkozón lőtte Florenzi azt a hatalmas dugót a felezőről, ha másra nem, arra a gólra biztosan visszaemlékszünk a mai napig.

Szóval tényleg nem sok babér termet mostanában a katalánoknak talján földön. Az Inter az elmúlt években nem volt rendszeres BL-résztvevő. Spanyol csapattal 2010-ben játszott utoljára hazai pályán ebben a sorozatban, azt a meccset 3-1 arányban behúzta. Azt az Inter még Mourinho irányította, a Barcát pedig Guardiola...

Nem volt rossz az az Inter, és nem rossz a mostani sem. Megnyerte a városi derbit az AC Milan ellen (1-0), legyőzte a Laziót (3-0) és legutóbb a Genoát is (5-0). A védekezés rendben van, elöl Perisicék képesek gólokat lőni, nagyon stabil Spaletti csapata. A Camp Nouban elszenvedett zakó benne volt a pakliban, de hazai pályán sokkal acélosabb, sokal keményebb, sokkal harcosabb lesz a Nerazzurri. Egyébként pedig az Inter és a Barca is továbbjuthat már 4 forduló után, ha a Tottenham ikszel a PSV-vel. Ha nyernek Icardiék, akkor nekik és a Barcának is 9-9 pontjuk lesz, a Tottenham-PSV duó pedig 2-2 ponttal állna a 3-4. helyeken.

A meccset a kopasz lengyel Marciniak vezeti, aki például az Athén-Vidi meccset is, ahol 2 piros lap mellett 8 sárgát is felmutatott. Legutóbb a BL-ben a Red Star Belgrad-Liverpool-t fújta, ott csak a sárga került elő, de az hatszor. Szóval simán valeu lehet akár lapokra is fogadni, vélhetően adnak majd okot a csapatok arra, hogy elővegye a kártyáit a lengyel sípmester.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,