Indul az első valódi pénzes sportfogadási app a Facebookon

2013-07-11
Az ír Paddy Power ma reggel jelentette be, hogy hamarosan elindítja a Facebook első valódi-pénzes sportfogadási appját.

 

A Paddy Power In-Play a „következő hetekben” indul el bétaverzióban, egyelőre csak a brit Facebook felhasználók számára. Az app segítségével felhasználók nem csak fogadhatnak majd az egyes sporteseményekre, hanem kapcsolatba is léphetnek egymással. 

A szoftver - melyet a Cayetano Gaming akvizíciója részeként a céghez kertült szófiai játékfejlesztő csoport alkotott meg a dublini fejlesztőkkel közösen – a fogadóiroda szóvivője szerint komoly életkor-ellenőrzést tartalmaz, tehát biztosítva van, hogy kiskorúak ne vehessenek részt a szerencsejátékban.

 

A Jackpotjoy tulajdonosa, a Gamesys volt az első, aki valódi-pénzes szerencsejátékot indított a Facebookon. A Bingo & Slots Fiendzy tavaly augusztusban debütált a brit felhasználók számára. 

Az első valódipénzes kaszinó alkalmazást a 888 indította el 2013 márciusában, Magic888 néven. Az app csak a 18 éven felüli brit felhasználók számára érhető el, ők azonban a kaszinójátékok teljes skáláját, így rulettet, blackjacket és nyerőgépjátékokat is valódi pénzben játszhatják.

Idén februárban a Bonza Gaming követte Gamsyst és a 888-at, és belépett a népszerű közösségi oldal fizetős játékainak piacára.

 

Egyelőre egyik cég sem közölt adatokat arról, hogy valójában hogyan teljesítenek ezek a pénzes közösségi alkalmazások a hagyományos digitális csatornákhoz képest.