Indítvány: a trafikok hírlapot, kávét és üdítőt is árulhassanak

2013-01-16
Javaslatot tett a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. valószínűleg a jövedelmezőség szempontjait szem előtt tartva.

 

A mai napon többek között ez jelent meg sajtóközleményként a nemzetidohany.hu oldalon:

"A  Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.  a Kiírás közzétételének napjától  kezdődően folyamatosan figyelemmel kíséri és elemzi a dohánypiaci ágazat és a fogyasztók  által a témával kapcsolatban   felvetett javaslatait és problémáit. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.  fontosnak tartja, hogy  a dohányboltot 2013. július  01. napjától  üzemeltetők  a  fiatalkorúak  védelmét  szem  előtt  tartva,  a  működési előírások szerint, egy megfelelő termékpalettával tudjanak a piacon megjelenni úgy, hogy vállalkozásuk   hosszú távon versenyképes legyen.

Ennek eredményeképpen, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a jogalkotóval, melynek során javaslatot tett a törvény alapján forgalmazható termékek körének bővítésére. 
A hatályos törvényi előírásoknak megfelelően jelenleg a trafikokban dohánytermékek, dohányterméket kiegészítő termékek és a szerencsejáték termékek forgalmazhatóak július 1 -től. A Nemzeti  Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. javaslata szerint, ezen termékek mellé kerülhetne a polcokra   a hírlap, égetett szesz, kávé, ener giaital, üdítő és ásványvíz is."


Forrás: nemzetidohany.hu