Ilyen még nem volt! €130 milliós EuroMillions Szupersorsolás jön pénteken!

2016-09-26
2016. szeptember 30-án, az EuroMillions lottó idei évi első SuperDraw-ján az új szabályok értelmében €130 millió, azaz közel 40 milliárd forint vár gazdára!

 

Szeptember 30., péntek különleges nap lesz az EuroMillions lottó játékosai számára - ekkor tartják az évente csupán pár alkalommal megrendezett SuperDraw-t, azaz Szupersorsolást, idén ráadásul most először!  Még izgalmasabbá teszi az egészet, hogy a szeptember 27-i szabálymódosításnak köszönhetően most nem „csak” €100 millió, hanem €130 millió vár gazdára, ami forintra átszámolva közel 40 milliárdot jelent!

 

De mi is az az EuroMillions Szupersorsolás?

 

EuroMillions lottó szabályzata értelmében a szelvényeladásokból befolyó pénz egy része (egész pontosan 8,6%-a) folyamatosan egy elkülönített nyereményalapba vándorol, és ebből a szervezők bizonyos időpontokban (évente 2-3 alkalommal) 130 millió euróra egészítik ki az EuroMillions éppen aktuális jackpotját. Ez a SuperDraw, melynek időpontját csak 1-2 héttel a sorsolás előtt jelentik be, és melyet először a játék fennállásának 3. évében, 2007. február 9-én, utoljára pedig 2015. november 6-án tartottak.

A Superdraw nem egy külön sorsolás, hanem a normál EuroMillions játék keretében növelik meg egy csapásra a jackpotot. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet részt venni, mint bármelyik más EuroMillions sorsoláson, a szelvény is ugyanannyiba kerül, csak arra kell figyelni, hogy az a szeptember 30-i húzásra szóljon

 

Mi történik, ha nem nyerik meg a Szupersorsolás jackpotját?

 

Ha a Szupersoroláson senki sem nyer, a jackpot tovább halmozódik a következő EuroMillions sorsolásra. A jackpot egészen addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri, vagy el nem éri az EuroMillions Szupersorsolás €190 milliós jackpot plafonját. A jackpot négy sorsoláson keresztül maradhat ezen az összegen. Ha ezután sem nyeri meg senki, az összeget a következő legmagasabb nyerőosztály nyertesei között osztják szét.

 

Hogyan lehet játszani?

 

A tíz európai ország lottótársasága által szervezett EuroMillions (nem összekeverendő az immár Magyarországon is kapható EuroJackpottal!) a legnagyobb és legnépszerűbb összeurópai lottójáték, melyet minden kedden és pénteken este sorsolnak.

A játék szabályai értelmében a játékosoknak 50 főszámból kell kiválasztaniuk 5-öt, és 12 plusz számból még 2-t. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén jár, de már két főszám eltalálásáért is fizetnek valamennyit. 

Az EuroMillions-on természetesen nem csak a játékot szervező tíz ország állampolgárai vehetnek részt, és az online lottózóknak köszönhetően már utazni sem kell egy-egy szelvény beszerzéséhez. Ezekben az online lottózókban (TheLotter, a Szuperlotto vagy a Lottosend oldal), egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnál például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

A Szuperlottó ráadásul különleges 1-et fizet 2-t kap akcióval kedveskedik a magyar játékosoknak: az irodánál regisztráló új játékosok minden megvásárolt EuroMillions szelvény után egyet ingyenesen kapnak (az ingyenes szelvény a vásárlást követő 24 órán belül kerül jóváírásra; a promóció szeptember 30-án éjfélig tart).

 

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán