Ilyen egy lottómilliomos első pár hónapja

A 27 éves Matt Myles 1 millió fontot, tehát több, mint 380 millió forintot nyert az Euromillions lottón. Twitter-bejegyzéseiből, és a Mirrornak adott interjújából megtudhatjuk, hogy milyen egy lottómilliomos csodálatos élete, miután felmond a munkahelyén…

 

Mikor Matt Myles 1 millió fontot nyert az Euromillions lottón, megfogadta, hogy az élete sosem lesz már olyan, mint azelőtt. Felmondott a gyárban, ahol addig 12 órás éjszakai műszakokat vállalt, és két nap múlva már a föld másik oldalán járt – igaz, hogy a jegyre az apjától kellett kölcsönkérnie, mert a bank még nem fizette ki a lottótársaságtól kapott csekkjét. 

Azóta milliomos élete minden pillanatáról beszámol a Twitteren: luxus hotelekben száll meg, drága pezsgőt iszik, szuper autókat vezet, és persze rengeteg nő érdeklődését felkelti… „Nem tudom abbahagyni a vigyorgást, hogy mennyire hihetetlenül megváltozott az életem.” – lelkendezik az egykori katona. „Utazgatom a világban, hírességekkel találkozom… a legvadabb álmaimban sem gondoltam ilyesmire! Azt szokták mondani, hogy pénzzel nem lehet boldogságot venni, de én még sosem voltam boldogabb. Iszonyú hálás vagyok a szerencsémért.” – mondta a Mirror című lapnak.

 

Brazília: Matt elkísérte az angol válogatottat a foci vb-re

 

„Sosem volt különösebb gondom a nőkkel, de a nyeremény határozottan javította az esélyeimet a hölgyeknél. Egy álomban élek.” - folytatja Myles, aki jelenleg 26 éves öccsével, Pete-tel, és legjobb haverjával, Joe Wills-szel utazgat.

„Miután kiderült, hogy nyertem az EuroMillionson, az egész világról kaptam Twitter és Facebook üzeneteket mindenféle korú nőktől. És őszintén szólva megdöbbentem a nyomulásukon. Néha azt kívánom, bárcsak az ötvenes években élnék, mikor a nők egy kicsit szemérmesebbek voltak, mert hihetetlen, hogy most miket mondanak.”

Persze azért nem lehet szerzetesként beállítani. "Olyan fickó vagyok, aki szereti jól érezni magát. Találkoztam pár gyönyörű lánnyal az utazásaim során, és jól éreztem magam. De rengeteg nőt visszautasítottam, miután a srácok valamelyike megemlítette, hogy milliomos vagyok - vagyis ledobta az M bombát, ahogy mi nevezzük. Nem szeretem az aranyásókat, nem akarom, hogy csak a pénzem miatt szeressenek." – mondja.

 

Thaiföld: Joe, Pete és Matt egy tigrismenhely lakójával is közelebbi kapcsolatba került

 

A villamosmérnöki végzettségű Matt április 8-án vette meg a később szerencsét hozó Euromillions szelvényét egy szupermarketben, míg egy haverjára várt. „Csak egy pillanatnyi ötlet volt, egy percig sem gondoltam, hogy nyerni fogok. Majdnem el is dobtam a szelvényt, mikor nem húzták ki a számaimat, de aztán láttam, hogy a lottótombola szám első három karaktere stimmel. Ellenőriztem, és egyezett! El sem akartam hinni, többször egymás után megnéztem. A szívem a torkomban dobogott. 

 

Matt, Pete és Joe első éjszakája Bangkokban

 

Felhívta cimboráit, akik épp Balin nyaraltak, és megkérte őket, hogy ők is ellenőrizzék a számokat. „Ők voltak az egyetlenek, akiket tudtam, hogy ébren lesznek az időeltolódás miatt. Totál bezsongtak. Felhívtam a szüleimet is, aztán Pete-t is. Azt mondtam ’Nyertem az Euromillionson’, de nem hitte el. ’B… meg’ mondta, és letette a telefont. De aztán magára kapott valamit, és három kilométert futott a lakásomig. A legelső mondata az volt ’Nagyon megbánod, ha hazudtál!’ Mikor aztán megmutattam neki a szelvényt, össze vissza ugrándozott, és ölelgetett.”

 

London: hajókázás a Temzén

 

Miután felmondott a munkahelyén, azonnal elhatározta, hogy világkörüli útra indul Pete-tel. „Kedden nyertem, szerdán tudtam meg, csütörtökön visszaigazolta a nyereményt a Camelot lottótársaság, péntek reggel pedig már úton voltam Bali felé. Mivel a pénzt még nem kaptam meg, apám Visa kártyájával fizettem a jegyeket. Mikor leszálltam Hong Kong-ban, az első vásárlásom milliomosként egy 94 fontos Ray-Ban napszemüveg volt. Ellenőriztem a bankszámlám egyenlegét is, és nem tudtam letörölni az arcomról a vigyort, mikor megláttam azt a sok nullát.”

„Az első 10 napon 10 ezer fontot (3,8 millió forintot) költöttem az utazásra, hotelekre és szórakozásra” – folytatja Matt,  akinek eddigi legnagyobb személyes vásárlása egy 8000 fontba (3 millió forintba) kerülő Omega karóra volt. „De beállítottam egy 100 ezer fontos limitet magamnak.”

 

Thaiföld: Matt a hagyományos utazási módot választotta

 

Az eddigi legdrágább tivornyájuk a hírességek által is gyakran látogatott Potato Head Beach Clubban volt, Balin. „Életem egyik legnagyszerűbb estéje volt.” – áradozott Matt. „3500 fontot (1,3 millió forintot) költöttünk kajára és piára  - leginkább Dom Perignon pezsgőre, bár Pete rendelt öt üveg Grey Goose vodkát is. Komoly volt.”

 

Miután csatlakozott hozzájuk a 25 éves Joe, a trió elrepült Thaiföldre, ahol meglátogattak egy állatmenhelyet, vásárolgattak – Matt pedig beszerzett egy orrbaverést egy utcai árus majmától, akit megpróbált egy kicsit megdédelgetni. „Ez volt az eddigi legbizarrabb élményem.”

 

A srácok később Brazíliába is ellátogattak a foci vb idejére. 

 

Brazília: A Corinthians Arenában (A fotóazelőtt készült, hogy Anglia búcsút intett volna a viadalnak. )

 

A későbbiekre Matt azt tervezte, hogy partizik egy nagyot Ibizán, megnézi a Machu Picchut Peruban, búvárkodni megy az ausztrál Nagy-korallzátonyhoz, bungee jumpingol egy helikopterről a Grand Canyon felett, végigvezet a legendás 66-as úton Chicagótól Los Angeles-ig egy puhatetős Ford Mustanggal, megnézi az újévi tűzijátékot Sydney-ben a Harbour Bridge-ről, leevez az Amazonason, meglátogatja a Kínai Nagy Falat, és megnézi az egyiptomi piramisokat.

“Lefoglaltam pár villát Ibizán két hétre a srácoknak, barátoknak, akiket már kiskorom óta ismerek. Szuper, hogy ők is élvezhetik a pénzemet. De az egyik legfontosabb számomra, hogy könnyebbé tehetem a szüleim életét. Egész életükben keményen dolgoztak, és jó, hogy tudok gondoskodni róluk. Vettem nekik egy lakóautót, hogy bárhova el tudjanak menni nyaralni, ahova csak akarnak.”

 

Pezsgőzés a paradicsomban

 

Matt részletesen beszámol utazásairól a közösségi médiában, és felkeltette néhány más világjáró figyelmét, például az amerikai kockázati tőkés és profi pókeres Dan Bilzerianét.  ”Küldtem neki egy twitter üzenetet, hogy ’Hi, Dan, megvan az első millióm – mi legyen a következő lépés?’ És ő azt válaszolta ’Csörögj rám, ha Vegasban jársz.’ Reméljük, hogy összefutunk vele, ha az idei év végén eljutunk Las Vegasba. Pete, Joe és én megcsináljuk az 5000 ezer fontos versenyt is, ami abból áll, hogy van 5000 font a zsebedben, és az nyer, akinek a legtöbb pénze marad egy hétvégi szerencsejátékozás után. A nyertes mindent visz.”

 

Annak ellenére, hogy Matt folyamatosan bulizik, fogadkozik, hogy nem fogja elszórni az egész nyereményét. „A felét befektettem, és indítottam egy ingatlanfejlesztő céget is a testvéremmel és egy barátommal. Mindig arról álmodtam, hogy Boeinget vezethessek, így azt tervezem, hogy jövőre megszerzem a pilótaengedélyt. Az utazás végén Pete és én három hónapot Afrikában fogunk önkénteskedni az Unicefnek. A sok nagyszerű élmény után, valamit vissza akarok adni. Ez a helyes dolog, és ez fontos számomra.”