Illegális online szerencsejáték vádak az egyik legnagyobb orosz fogadóiroda ellen

2014-02-27
A moszkvai ügyészség bejelentése szerint az egyik legnagyobb orosz fogadóirodát, a F.O.N-t illegális szerencsejáték szervezésével vádolják.

 

A hatóságok véleménye szerint, bár a fogadóiroda weboldalát Hollandiából működtetik, és rendelkezik a holland hatóságok engedélyével, annak fő célcsoportja az orosz nagyközönség. 

"Ez a weboldal, melyet minden internethasználó elérhet, lehetőséget biztosított a valódi pénzes szerencsejátékokra, valamint különböző sporteseményekre való fogadásra.” – áll az ügyészség közleményében.

 

A weboldal körülbelül 1,7 millió dollár profitot termelt csak tavaly június és július folyamán, mikor a vállalat Moszkvában lévő központi irodáját átkutatták. 

 

A F.O.N-t 1994-ben jegyezték be Oroszországban, egyike az ország legnagyobb fogadóirodáinak, közel 900 irodát üzemeltetnek országszerte.

 

A 2009. július 1-én életbe lépett jogszabály értelmében Oroszországban csak távoli helyeken lévő, kijelölt szerencsejáték zónákban üzemelhetnek kaszinók és egyéb szerencsejáték létesítmények.

 

A tilalom ellenére az internet kávézóknak és lottókluboknak álcázott illegális kaszinók és nyerőgéptermek persze továbbra is üzemelnek.

 
Címkék: kaszinó, sportfogadás,