Illegális fogadás miatt bírságolták meg a világ egyik legjobb kézisét

2015-07-11
A világ egyik legjobb kézilabdázójának számító francia Nikola Karabaticot, illetve öccsét Lukát is pénzbüntetésre ítélték, mivel évekkel ezelőtt érintettek voltak egy illegális fogadásban.

 

A többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok irányító-átlövő testvérével és több másik csapattársával együtt még a Montpellier játékosaként fogadott együttesük egyik, 2012 májusában játszott meccsére. Az ominózus találkozót a már francia bajnok együttes nagy meglepetésre három góllal elveszítette a Cesson-Rennes ellenében, később azonban kiderült, hogy Karabaticék pénzt tettek arra, hogy veszítenek.

 

A kézilabdázót az eset után egy évvel hat mérkőzésre eltiltotta a francia szövetség, most pedig egy francia bíróság 10 ezer euró megfizetésére kötelezte. Öccse 15 ezer eurós büntetést kapott. A játékosok ügyvédje az ítélet kihirdetését követően jelezte, hogy fellebbezni fognak.

 

Karabatic az előző szezonban az FC Barcelonával - a kölni döntőben a Veszprémet felülmúlva - Bajnokok Ligája-győztes lett, majd felbontotta szerződését a katalánokkal, és minden bizonnyal a Paris Saint-Germain együtteséhez igazol.

 

Forrás: MTI

Címkék: sportfogadás,