Ikszeltünk a fehéroroszokkal

2013-02-06
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a fehéroroszokkal a törökországi Belekben rendezett barátságos mérkőzésen.

 

Egervári Sándor válogatottja legközelebb március 22-én a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára. A találkozót - jelen állás szerint - a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik meg az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista incidensek miatt.

 

Eredmény:

Magyarország-Fehéroroszország 1-1 (1-0)

Belek (Törökország), 100 néző, v.: Yildirim (török)

gólszerzők: Szabics (32.), illetve Volodko (58.)

sárga lap: Elek (48.), illetve Bordacsov (85.)

 

Magyarország:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Mészáros Norbert (Böde Dániel, 65.), Kádár Tamás - Pintér Ádám, Hajnal Tamás - Koman Vladimir (Koltai Tamás, a szünetben), Rudolf Gergely (Elek Ákos, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Szabics Imre (Gyurcsó Ádám, 83.)

 

Fehéroroszország:

Szergej Verjemko - Alekszandr Martinovics, Dmitrij Verhovcov, Jegor Filipenko, Makszim Bordacsov - Szergej Kiszljak (Andrej Hacsaturjan, 78.), Sztanyiszlav Dragun (Alekszandr Volodko, 54.), Anton Putyilo, Renan Bressan, Vitalij Trubilo (Szergej Balanovics, a szünetben) - Vitalij Rogyionov (Vlagyimir Hvasinszkij, 78.)

 

32. perc: 

Dzsudzsák passzolta fel a labdát Rudolfhoz, ő átlépte, így Szabics került helyzetbe, a Sturm Graz csatárának 17 méteres lövése után pedig a labda egy védőn megpattanva kötött ki a hálóban (1-0).

 

58. perc: 

Rogyionov ugratta ki a csereként beálló Volodkót, ő megtolta a labdát, majd 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1)

 

A magyar válogatott játszott veszélyesebben az első félidőben, először Rudolf járt közel a gólszerzéshez, de remek lövését védte a fehérorosz kapus. Nem sokkal később azonban már megszerezte a vezetést Egervári Sándor együttese, igaz, a szerencse is kellett ahhoz, hogy Szabics Imre lövése a hálóban kössön ki. A félidő végén a fehéroroszok előtt is adódott egy nagy lehetőség, de Korcsmár a gólvonal előtt tisztázott.

 

Nem sokkal a fordulás után a fehéroroszok Alekszandr Volodko révén egyenlítettek, ezután a magyar szakvezető kockáztatott, a védő Mészáros Norbert helyett a debütáló ferencvárosi támadót, Böde Dánielt küldte pályára. A hátralévő időben jóval többet támadott a magyar együttes, de az eredmény már nem változott.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,