Ikszeltek női kéziseink a norvégokkal

2013-10-26
A decemberi, szerbiai vb-re készülő magyar női kézilabda-válogatott döntetlent játszott a norvég csapattal a szombathelyi Provident Kupa pénteki nyitómérkőzésén.

 

A skandinávoknál gyakorlatilag a második csapat szerepelt, mert a legjobbak Európa-bajnoki selejtezőn érdekeltek. Ezzel együtt bátran és gyorsan játszott az így is jó erőkből álló norvég együttes, míg a magyaroknak idő kellett, mire felvették a ritmust. Hajdu János megbízott szövetségi kapitány a védekezésben több felállást kipróbált, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, emiatt itt-ott akadozott a játék. Az északiak gyakran éltek kedvenc fegyverükkel, a letámadással, a magyar védelem pedig több alkalommal nem zárt jól.

 

A mérkőzést azonban így is megnyerhette volna Hajdu csapata: 28-27-es vezetésénél támadhatott az újabb gólért, majd a szakvezető 20 másodperccel a vége előtt még időt is kért. A felállás után a balszélre kijátszott akció azonban nem zárult góllal, a norvégok pedig gyors lerohanásból 6 másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek.

 

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt hét góllal. Görbicz Anita hatszor talált a kapuba, mindannyiszor büntetőből, míg Szamoránsky Piroska ötször volt eredményes.

 

Eredmény, 1. forduló: 

Magyarország-Norvégia 28-28 (15-15)

 

A nap másik mérkőzésén:

Brazília-Horvátország 32-23 (17-10)

 

A további program:

2. forduló, szombat:

Magyarország-Brazília 13.05

Horvátország-Norvégia 15.05 

3. forduló, vasárnap:

Norvégia-Brazília 10.00

Magyarország-Horvátország 12.05

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,