Ikszelt a csehekkel az Egervári-csapat

2013-08-15
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a cseh együttessel szerda este barátságos mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadionban.

 

Az első nagy helyzet a cseh válogatott előtt adódott, Kozák ziccerét azonban hatalmas bravúrral védte Bogdán. A magyar csapat ezt követően fokozatosan átvette az irányítást és ígéretes akciót vezetett, ugyanakkor igazi nagy helyzetig nem jutott. A 23. percben azonban a csehek jutottak előnyhöz: egy bal oldali vendég akció után rosszul helyezkedtek a magyar védők, így a keresztbe tett labdát Kozák bevetődve öt méterről a léc alá lőtte (0-1). A csehek vezető találatát követően kissé szétszórt lett a magyar együttes, a vendégek könnyen növelhették volna előnyüket.

 

A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Vanczák fejese a keresztlécen csattant. Az 54. percben a csehek puskázták el, talán az összes szerdai nemzetközi barátságos mérkőzés legnagyobb helyzetét: egy végletekig kijátszott akció végén Jiráceknek csak az üres kapuba kellett volna passzolni, de két méterről elképesztően sután lőtt az égbe. Néhány pillanattal később egyenlített a magyar válogatott: Vanczák harcolt ki 11-est, amelyet Dzsudzsák értékesített.

 

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A hajrában a csehek álltak közelebb a győzelemhez, de a kiváló formában védő Bogdán eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó pillanatban még Guzmics fejesét Drobny nagy bravúrral hárította.

 

"A második félidőben kifejezett jól játszottunk, persze voltak hibák, amelyeket ki kell javítanunk. A csapat hozzáállása és akarata mindenképpen dicséretet érdemel. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját és beilleszthetőségét tekintve" - mondta a találkozót követően Egervári Sándor szövetségi kapitány.

 

A magyar válogatott - amely legközelebb szeptember 6-án Bukarestben játszik világbajnoki selejtezőt - hazai környezetben immár 34 éve nem tudta legyőzni a cseh és korábban a csehszlovák nemzeti csapatot.

 

Eredmény:

Magyarország-Csehország 1-1 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 19 ezer néző, v.: Howard Webb (angol)

gólszerzők: Dzsudzsák (57., 11-esből), illetve Kozák (23.)

sárga lap: Suchy (50.)

 

Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt (Guzmics Richárd, 69.), Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám (Hajnal Tamás, a szünetben) - Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Kovács István (Böde Dániel, a szünetben), Szalai Ádám (Szabics Imre, 89.)

 

Csehország: Jaroslav Drobny - Theodor Gebre Selassie, Tomás Sivok (Václav Procházka, a szünetben), Marek Suchy, Michal Kadlec (David Limbersky, 81.) - Jaroslav Plasil, Vladimír Darida (Tomás Horava, 58.), Josef Husbauer (Ondrej Vanek, 66.), Petr Jirácek - Libor Kozák (Václav Kadlec, 58.), Matej Vydra (Michael Rabusic 58.)

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,