Így szabhat határt veszteségeinek a kaszinóban

2014-09-03
Hamarosan nyílnak az új hazai kaszinók, így mielőtt kipróbálnánk egyiket-másikat érdemes lehet felkészülni, nehogy utólag verjük fejünket a falba…

 

A tapasztalt, nem kényszeres játékosok általában előre meghatározott, strukturált módon játszanak. Ők a következőket ajánlják:

 

1., Soha ne játsszon, ha fáradt, depressziós vagy beteg. Oda kell figyelni a szeszesital fogyasztásra is. Az alkohol köztudomásúlag rontja az ítélőképességet (rosszul játszik) és csökkenti a gátlásokat (túllépi az óvatosság határait). 

 

2., Mielőtt elindul otthonról, határozzon meg egy limitet, melyet veszíthet a játék során. Bármi történjék is aztán, soha nem lépje túl ezt a limitet.

 

3., Döntse el, hogy mely játékok érdeklik a leginkább, és mielőtt elkezd játszani, ismerje meg ezen játékok szabályait. Ha most játszik először baccaratot, vagy craps-et, vegyen leckéket, akár online is. Ha még sosem blackjackezett, vegyen egy könyvet, vagy keresgéljen a neten, és tanulja meg az alapstratégiát. Mielőtt beszáll játszani, töltsön legalább egy órát azzal, hogy csak megfigyeli, hogy mi történik az asztalnál. Tartsa távol magát az olyan játékoktól, mint a kenó vagy a szerencsekerék, melyekben elsöprő mértékű a ház előnye.

 

4., Határozza el, hogy mennyi időt szeretne játékkal tölteni, és dolgozzon ki egy játéktervet, mely összhangban van azzal a pénzmennyiséggel, melyet a játékra szán. Mondjuk, úgy tervezi, hogy két napig lesz Las Vegasban (vagy bármelyik más városban, ahol kaszinó üzemel), és körülbelül öt órát szeretne játszani naponta. Ha 500 dollárt szán szerencsejátékra, akkor naponta 250 dollárt költhet. Ha a 250 dollárt elosztjuk napi öt órával, akkor az jön ki, hogy egy órára 50 dollár jut. Most felejtse el az időt. Gondoljon menetekben a játékra, ne órákban. Öt menetet játszik majd egy nap, egyenként 50 dolláros téttel.

 

5., Alakítson ki egy nyereményekkel és veszteségekkel kapcsolatos stratégiát. Beülésnél tegye bal oldalra az arra a körre szánt összeget vagy zsetont. Az adott menetre szóló összeget csak egyszer játssza el. Ha nyer, a tét összegét tegye vissza az arra a menetre szánt pénzhez bal oldalra, a nyereményt pedig a jobb oldalra. Soha ne játsszon el egyetlen zsetont vagy pénzérmét sem a nyereményből. Ha az eredetileg megszabott összeget eljátszotta, vegye magához a zsetonjait vagy a pénzét a jobb oldali kupacból, és szálljon ki. 

A menet alatt legyen következetes. Ha 5 dolláros téteket rakott, és 30 dollárt már elveszített, ne próbálja meg úgy visszaszerezni, hogy emeli a tétet. Ha szerencsés volt, és pozitívban maradt egy adott körben, az eredeti 50 dolláron felüli összeget tegye félre, és ne költse el a játékra szánt két nap során se.

 

6., Az egyes menetek, vagy körök között tartson szünetet, és pihenjen egy kicsit. Egyen valamit, szundikáljon vagy ússzon egyet (ezt a Las Vegasi resortokban megteheti, a magyar kaszinókban nem annyira..).

 

7., Ha lejátszotta az arra a napra betervezett meneteket, hagyja abba a játékot. Pont.

 
Címkék: kaszinó,