Így mondott fel a munkahelyén a lottónyertes

2019-08-16
Az Amazon lottónyertes dolgozója 30 éven át havi 10.000 angol fontot, tehát úgy 3,5 millió forintot fog kapni, így könnyen volt őszinte a munkaügyessel…

 

Egy új brit lottójáték, a Set For Life első olyan jackpot nyertese, aki vállalta a nyilvánosságot, elmesélte, hogy hogyan mondta fel állását az Amazonnál, miután megtudta, hogy nyert.

 

Dean Weymes, aki a kereskedelmi óriáscég szállítmányozási részlegén dolgozott, nem ellenőrizte a számokat a sorsolás napján, és július 30-án szokás szerint reggel hétkor megérkezett a munkahelyére – írja a Daily Mail. Mikor aztán az első szünetében végül megnézte a számokat rájött, hogy „Nem kell itt lennem, ha nem akarok.”

 

„11-kor vettem ki az első szünetemet, kimentem, elővettem a telefonomat, ellenőriztem a számokat, és megtudtam, hogy nyertem.” – mesélte. “15 perces a szünetem, de azt hiszem ezúttal úgy 10 perccel túlléptem. Visszamentem, leültem a számítógépemhez öt percre, aztán azt mondtam, hogy rosszul érzem magam, és hazamentem.

 

 

„Másnap bementem felmondani. Bementem a HR-re, és azt mondtam, hogy kilépek. Elém tettek egy nyomtatványt, hogy töltsem ki, melyen volt egy kérdés, hogy mi a távozás oka. Beírtam, hogy „Nyertem a lottón/nyugdíj?” – ők meg azt mondták „Ezt nem írhatja” – Azt gondolták, csak viccelek.”

 

Mióta márciusban útjára indították ezt a lottót, ő a negyedik jackpot nyertes, és az első, aki vállalta a nyilvánosságot. A Peterborough-ból származó mozifanatikus férfi, aki az ír Dundalk Egyetemen filmezést tanult, most azt reméli, hogy nyereményéből támogatni tudja súlyosan autista testvérét, Robertet is. Korábban, még az egyetemen forgatott egy dokumentumfilmet is róla, The Thief címmel, mely saját bevallása szerint roppant népszerű lett a közösségi médiában otthonában, Írországban. 

 

A szerencsés nyertes egyébként még mindig nem tudja elhinni, hogy minden száma egyezett a kisorsoltakkal (18, 21, 23, 34, 39 + Life Ball: 3). „Egyszerűen hihetetlen. 24 éves vagyok, és most szó szerint egy életre rendeződött a sorsom! Miután megtudtam, hogy nyertem, pontosan tudtam, hogy mihez fogok kezdeni. A havi 10.000 fonttal elkezdhetek végigmenni a bakancslistámon.”

 

Mindig is arról álmodott, hogy forgatókönyvíró lesz, és reméli, hogy most, hogy pénzügyileg stabil a helyzete, valóra válthatja ezt az álmát. Tervez még egy Disneyland-os utazást, egy sky dive-ozást és egy hőlégballonos utazást.

 

Hasonlóan könnyű szívvel mehet a munkaügyeshez az a szerencsés is, aki megnyeri az EuroJackpot lottó péntek esti, 75 millió eurós, azaz  24,4 milliárd forintos főnyereményét. Ez az összeg háromszor nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 6800 év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A theLotter online lottózó ráadásul most 20% kedvezményt ad a szelvényekre az újonnan regisztrálóknak.

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán