Idén már nem lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott

2013-10-24
Nem lesz mérkőzése novemberben a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely az új szövetségi kapitány kiválasztása után, jövő tavasszal játssza következő felkészülési meccsét.

 

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzeti csapat - miután a harmadik helyen végzett világbajnoki selejtezőcsoportjában, így nem jutott tovább a pótselejtezőbe - egy előszerződés értelmében idegenben lépett volna pályára. Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondása azonban új helyzetet teremtett, és mivel a novemberi időpontig alig három hét van hátra, az MLSZ vezetése "kockázatosnak, felelőtlennek és szakmai szempontból haszontalannak" ítélte a mérkőzés elvállalását.

 

Az MLSZ közölte, Egervári távozása óta számos neves külföldi szakember vette fel a kapcsolatot a szövetséggel, és jelezte, lát fantáziát a csapat irányításában, és érdekli a kapitányi állás. A döntést ugyanakkor nehezíti, hogy a szakemberek kiválasztása során azt is tekintetbe kell venni, rendelkezik-e az illető edző élő szerződéssel. A szövetség vezetői szerint jól halad a folyamat, de a jövő héten még nem várható bejelentés.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,