Ideiglenes árusítás lesz az eddig ellátatlan területen

2013-07-01
Az első trafikpályázati szakaszban érvénytelennek minősített 1415 helyen nem mozgó árusítással, hanem - a vonatkozó törvénymódosítás által biztosított lehetőségnek megfelelően - ideiglenes kijelöléssel rendezhető a dohánykereskedelem - közölte Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére.

 

Ennek az a módja, hogy a polgármesterek neveznek meg jelöltet az eddig működő árusítók közül, akiknek elfogadásáról a törvény értelmében a zrt. hozza meg a döntést - tette hozzá.

Légrádi Petra hangsúlyozta, hogy az ideiglenes kijelölés maximum egy évre szólhat, de legfeljebb addig, amíg a területre kiírt koncessziós pályázat eredményes nem lesz.

 

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap Pécsett vetette fel, hogy mozgóárusítással oldják meg az ellátást hétfőtől azokon a településeken, ahol még nincs eredménye a trafikpályázatnak. Úgy fogalmazott, hogy minden átálláskor előfordulhatnak időleges zavarok, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. azonban mindent megtesz az ellátás zavartalansága érdekében. "Reméljük, hogy a cég hamar megoldja a problémákat, mert a fogyasztók érdekeit szem előtt kell tartani, ki kell szolgálni azokat, akik hozzá akarnak jutni a dohánytermékekhez" - tette hozzá a kormánypárti politikus.

 

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője emlékeztetett arra, hogy a törvény értelmében az érvénytelennek minősített helyekre új pályázatot írtak ki, amelyre július 1-jéig, azaz hétfő éjfélig lehet jelentkezni. Az első pályázati szakaszhoz hasonlóan a feldolgozásra, elbírálásra 30 nap áll rendelkezésre, amelyet további 30 nappal meg lehet hosszabbítani, így 60 nap áll rendelkezésre.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: trafik,