Ibrát két BL-meccsre elmeszelték

2013-02-28
Két Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltást kapott Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd futballsztárja.

 

Az európai szövetség (UEFA) szerdán közölte, hogy a franciák csatárának ki kell hagynia a nyolcaddöntő jövő szerdai visszavágóját a Valencia ellen, majd - ha a PSG továbbjut - a negyeddöntő első mérkőzését is.

 

A botrányairól is ismert légióst február 12-én, a Valenciában 2-1-re megnyert mérkőzés 91. percében állította ki a játékvezető durvaság miatt.

 

Az UEFA fegyelmi bizottsága emellett elutasította a Schalke 04 óvását Didier Drogba szereplése miatt. Az elefántcsontparti támadót január végén igazolta le a Galatasaray, ám korábbi csapata, a kínai Shanghai Shenhua, amelyhez 2014-ig kötötte szerződés, panasszal élt ez ellen a nemzetközi szövetségnél (FIFA).

 

A FIFA azonban megadta az előzetes játékengedélyt a török csapatnak arra hivatkozva, hogy a sanghaji csapat az utolsó három hónapban nem fizette ki a játékos bérét, így szerződése semmisnek tekinthető. A Schalke, amely a nyolcaddöntő első meccsén 1-1-es döntetlent ért el Isztambulban, arra hivatkozott, hogy a szabályok szerint február 1-jéig - a nemzetközi téli átigazolási időszak zárultáig - a törököknek rendezniük kellett volna Drogba papírjait, játékengedélyét, ám ez szerintük nem történt meg.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,