Ibrahimovic és Neymar is jelölt a Puskás díjra

2013-11-11
A Paris Saint-Germain sztárja, a svéd Zlatan Ibrahimovic, illetve az FC Barcelona brazil csatára, Neymar is a jelölt a 2013-as Puskás-díjra, azaz az ő egy-egy találatuk is szerepel azon a hétfőn nyilvánosságra hozott tízes listán, melyen az elmúlt egy év legszebb góljai kaptak helyet az illetékes szakmai bizottság megítélése szerint.

 

A nemzetközi szövetség (FIFA) és Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának hétfői egyidejű közlése szerint a jelöltek közé ezúttal két női játékos - az ausztrál Lisa De Vanna és a francia Louisa Nécib - is bekerült.

 

Az idei tíz jelölt listája (A FIFA honlapja alapján):

 

Lisa De Vanna (ausztrál) - június 1., Sky Blue-Boston Breakers amerikai női bajnoki mérkőzés

Louisa Nécib (francia) - március 17., Olympique Lyon- Saint-Etienne francia női bajnoki mérkőzés

Peter Ankersen (dán) - augusztus 10., Esbjerg-Aarhus dán bajnoki mérkőzés

Antonio Di Natale (olasz) - április 7., Udinese-AC Chievo Verona olasz bajnoki mérkőzés

Zlatan Ibrahimovic (svéd) – 2012. november 13., Svédország-Anglia barátságos mérkőzés

Panagiotisz Kone (görög) – 2012. december 16., Napoli-Bologna olasz bajnoki mérkőzés

Daniel Luduena (mexikói) – július 27., Pachuca-Tigres UANL mexikói bajnoki mérkőzés

Nemanja Matic (szerb) – január 13., Benfica-FC Porto portugál bajnoki mérkőzés

Neymar (brazil) – június 15., Brazília-Japán Konföderációs kupa-mérkőzés

Juan Manuel Olivera (szaúdi) – augusztus 28., Nautico-Sport Recife Copa Sudamericana-mérkőzés

 

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be, hogy a FIFA Puskás-díjat alapít, mellyel az év legszebb góljának szerzőjét jutalmazza. A díjnyertes gólról internetes szavazás dönt, a győztes minden évben a FIFA "Év játékosa" gálán veheti át a díjat.

Elsőként Cristiano Ronaldo kapta meg a trófeát 2009-ben, a Manchester United színeiben szerzett találatáért. A portugál csatár Puskás Ferenc özvegyétől vehette át a legszebb gólért járó díjat. 2010-ben Hamit Altintop győzött, 2011-ben Neymar, míg tavaly a szlovák Miroslav Stoch.

A fifa.com és a francefootball.fr olvasói december 9-ig választhatnak a tíz megadott gól közül. Akkor nyilvánosságra hozzák, melyik három kapta a legtöbb szavazatot. Rögtön ezt követően, ugyancsak a két megjelölt honlapon, folytatódik a szavazás, de már csak a fennmaradó három legszebb gól közül választhatnak a voksolók. A végső győztest 2014. január 13-án, a FIFA Aranylabda-gáláján, Zürichben hirdetik ki. A szavazás aznap, az esti show közben zárul le.

 

 

Forrás. MTi

Címkék: labdarúgás,