Huszti önkényesen szabadságolta magát

2014-05-13
Értetlenül áll a német élvonalbeli Hannover 96 azelőtt, hogy magyar labdarúgója, Huszti Szabolcs önkényesen szabadságra ment.

 

A Bundesliga 10. helyén végzett csapat egyik legjobbja közölte a csapattal, hogy május 19-ig ne számítsanak rá sem edzéseken, sem a négy tesztmérkőzésen.

 

"Ez teljesen elfogadhatatlan, sérti a klub és a csapat érdekeit" – idézi a lap Martin Kindet, a Hannover elnökét, aki hozzátette, elképzelhető, hogy Huszti ki akarja provokálni a szakítást. "Tudja, hogy közeleg a karrierjének a vége, és sok ország van, ahol nagy összegeket kereshetne."

 

Dirk Dufner sportigazgató hozzátette, hogy Huszti lépésének súlyos erkölcsi és jogi következményei lesznek. "A szerződése pontosan rögzíti, mik a feladatai és a kötelezettségei, amelyeket most nagyon csúnyán felrúgott. Husztit mindenki szerette Hannoverben, ezzel most súlyos hibát követett el, sportnyelven szólva öngólt rúgott."

 

Huszti Szabolcs a hétvégén véget ért szezonban harminc meccsen lépett pályára a Hannoverben, 10 gólt rúgott és kilenc gólpasszt adott. Szerződése 2015-ig köti a klubhoz.

 

A magyar légiós állítólag már a hétvégén tudatta társaival, hogy beszünteti az edzéseket. "Megmondtam a vezetőknek, hogy fizikailag és szellemileg kimerültem ebben a rendkívül hosszú idényben, amelyben bár a csapat legeredményesebbje lettem tíz góllal és kilenc gólpasszal, sokáig a kiesés ellen küzdöttünk, és sok kritikát kaptunk. Miután sikerült kiharcolni a bennmaradást, jeleztem, nagyon elfáradtam, és a bajnokság után lekötött barátságos meccseket nem tudom vállalni. Színlelhettem volna sérülést, de a sunyi megoldások nem rám jellemzőek” – mondta a Fourfourtwo.hu-nak a magyar játékos.

 

Huszti tisztában van azzal, hogy ezért meg fogják büntetni, de vállalja a felelősséget és a következményeket. "Megértem és elfogadom a büntetést, a szurkolók csalódottságát. Mégis azt tartottam ebben a helyzetben helyes és felelős döntésnek, ha elutazom a családommal pihenni, régen lefoglalt úton Ausztriában vagyunk, s június 26-án frissen, feltöltődve ott leszek az első edzésnapon, a fizikai teszten.”

 

A játékos a jövővel kapcsolatban azt mondta, örömmel venné a klub szerződéshosszabbítási szándékát, nagyon szereti a csapatot, akár a visszavonulásáig is játszana itt. "Meg kell azonban hallgatnom minden további ajánlatot is. Nem feltétlenül akarok távozni, de ha a klubnál ezt a megoldást látják jobbnak, szeretném, ha most is jól járna a Hannover az eladásommal."

 

Forrás: Index/Fourfourtwo.hu/MTI/telesport.hu

Címkék: labdarúgás,