Huszonötezer Real Madrid-drukker köszöntötte minden idők legdrágább focistáját

2013-09-02
A Real Madrid mintegy 25 ezer híve köszöntötte a fővárosiak futballstadionjában a pályafutását a spanyol királyi gárdában folytató walesi Gareth Bale-t.

 

A blancók vadonatúj szerzeménye a bemutatására szervezett ünnepségen kijelentette: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Real labdarúgója lett.

 

"Hihetetlen, hogy itt vagyok, és nagyon remélem, segíteni tudom a csapatot abban, hogy sikeres legyen. Mindenekelőtt azt akarom, hogy meglegyen a tizedik európai kupaelsősége is" - ragadtatta tapsra hallgatóságát a Santiago Bernabéu Stadionban. Később még erőteljesebbé vált a hangorkán, s a szurkolók hosszasan skandálták a nevét, amikor angolról spanyolra váltva Bale közölte: "Megvalósult a nagy álmom, köszönöm a fogadtatást. Hajrá Madrid!"

 

A walesi futballistának, aki mellett a díszpáholyban megjelentek családtagjai és a spanyol klub elöljárói, Florentino Pérez elnök nyújtotta át a 11-es számú Real-mezt.

 

A Tottenham Hotspurtől érkező, 24 éves csatár leigazolását a spanyol klub honlapján jelentették be vasárnap este. Bale, akit a kötelező orvosi vizsgálatokon rendben találtak, hatéves szerződést írt alá. A kontraktus anyagi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra, a nem hivatalos információk úgy szólnak, hogy a játékosért világcsúcsot jelentő 100 millió euró (30 milliárd forint) körüli összeget fizetett a madridi klub.

 

Az eddig 41-szeres walesi válogatott 2006-ban 16 évesen és 275 naposan, a klub történetének második legfiatalabb játékosaként mutatkozott be a Southampton együttesében, ahonnan 2007-ben 10 millió font (mai áron 353 millió forint) ellenében igazolta le a Tottenham. Azóta 203 mérkőzést játszott a csapatban és 55 gólt szerzett. Az elmúlt szezonban a labdarúgók és a szakírók is őt választották a Premier League legjobb játékosának.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,