Húsz év után lett milliárdos állandó lottószámaival

2012-07-24
Bob Fidler most bebizonyította, hogy igenis érdemes kitartani az állandó családi lottószámok mellett!

 

Bob Fidler húsz évvel ezelőtt kezdett el lottózni, azóta minden olyan alkalommal játszott, ha az Illinois Lottó jackpotja elérte a 3 millió dollárt. Mindig négy szelvényt vett, melyeken családi számokból álló kombinációt játszott meg – írja a pjstar.com.

Úgy gondolta, ha elég sokáig él, valamikor nyerni fog…  És mikor a most 74 éves Fidler már éppen azon gondolkozott, hogy a végén még kifut az időből, tényleg megütötte a főnyereményt!

Bob kitartása végül a 2012. július 11-én megtartott sorsoláson fizetődött ki. Az Illinois Lottó szerdai sorsolásának jackpotja azon a héten már több, mint 3 millió dollár volt, Bob tehát elment a lottózóba. Szokásos módon négy szelvényt vett – és mind a néggyel nyert!

 

Péntek 13. mostantól kezdve kimondottan szerencsés nap lesz Bob számára, ekkor ment ugyanis vissza a lottózóba ellenőriztetni a szelvényét, és tudta meg, hogy a  4, 7, 9, 12, 29, 47 számokkal megnyerte a több mint 5,25 millió dolláros főnyereményt. Első dolga az volt, hogy felhívta feleségét, Christina-t, akivel már 37 éve házasok.  „Az mondta: ’Mindjárt szívinfarktust kapok.’” mesélte Christina. Miután megbizonyosodott róla, hogy azért nem kell féltenie a férjét, a nyugdíjas tanárnő felhívta tanácsadójukat, a David Vaughan Investments-nél, majd beült a kocsiba és elment a férje után a lottózóba.

“Attól féltem, hogy elveszítem a szelvényt.” mesélte a férfi, ezért egyből jelentkezett a lottótársaságnál.  „Ez volt a leggyorsabb nyerteshitelesítés 22 év óta, mióta itt dolgozom.” mondta a lottótársaság szóvivője, Mike Lang.

Fidler a másik három szelvényét csak másnap ellenőrizte, akkor derült ki, hogy azokkal is nyert (két szelvényen egyenként 27,50 dollárt, a harmadikon 802,50 dollárt).

 

„A feleségem nagyon szerencsés asszony, hogy azon a napon született, amikor.” mondta Fidler.  „Egyébként nem nyertünk volna.”

Mikor megkérdezték tőle, hogy mik a tervei a hatalmas nyereménnyel  - az adók levonása után körülbelül 4 millió dollárt fog kapni, ha egy összegben kéri ki a nyereményt – a férfi azt válaszolta, hogy vesznek egy Cadillac XTS-t, elmennek egy régóta áhított afrikai szafarira, majd félreraknak valamennyit az unokák taníttatására.