Huesca - FC Barcelona: Meglepheti a Huesca a tartalékos Barcát?

2019-04-13
A LaLigában a Barcelona jókora előnyt harcolt ki magának az élen, így a Man. United elleni visszavágó előtt megengedheti magának, hogy a teljes kezdőt a padra ülteti Valverde, sőt a keretbe sem nevezi jópár játékosát.

Huesca - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp: Hazai csapat által leadott össze lövés száma 11,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: szombat, 16:15

 

Könnyen lehet, hogy Aragónia tartomány egyetlen élvonalbeli csapata jövőre a Segundában kezd. Nem lehet még leírni a Huescát, egy jó hajrával még benn lehet ragadni, de mi nagy pénzt nem tennénk rá, de még kicsit sem nagyon.

A Huesca őszinte együttes, remek focit játszik, de azért a legnagyobbakkal képtelen felvenni a versenyt. Ami viszont tény, hogy nem is oly rég a Real Madridnak is nekimentek, lőttek két gólt, de pechükre kaptak rá hármat. Viszont nem a kis csapatokra jellemző bekkelést, a sündisznózást választották, bátor focival rukkoltak elő, és a két lőtt gól is jelzi, hogy nem sok kellett volna a pontszerzéshez. Csapatként jó a Huesca, de az olyan csapatok, mint a Barca, vagy ez a maga alatt lévő Real Madrid is klasszis focistákkal rendelkezik, melyek ha csapatként adott pillanatban nem is olyan jók, de a játékosok egyéni képességei azért döntőek.

Ami a szombati meccset illeti, a Barca a Man. United elleni visszavágó előtt több játékosát pihenteti. Suarez és Pique eleve összekapart magának egy eltiltást, de rajtuk kívül azért Busquets és Messi is pihenőt kaphat. A Messi-Suarez-Coutinho trióból egyedül utóbbi kaphat újabb lehetőséget a bizonyításra. A középpályán Vidal szereplése tűnik valószínűnek, mellette szinte pályára kerülhet, még akár egy B-ből felhívott játékos is. A védelemben a széleken Sergi Roberto és Semedo, hogy melyikük melyik oldalon, az talány. Középen pedig Lenglet és Umtiti, majd kiderül, hogy vétenek-e végzetes hibákat, és ha igen, hányat?!

Ami egyelőre tutinak tűnik, hogy a Huesca szempontjából pont jókor jön ez a Barca elleni meccs, bár igazából egy ilyen szintű együttesnél a tartalékos kicsit más megvilágítást jelent. Persze ismerve a Huescát, nagyon reálisan kezeli a kialakult helyzetet. Aviláék minden tőlük telhetőt megtesznek, de nem görcsölnek a kiesés miatt. Próbálják élvezni az élvonal minden pillanatát, és valószínűleg ez a helyes hozzáállás. Ok, profi játékosok profi csapat, de mégis úgy érzi az ember, ezek a srácok élvezik a focit, és próbálják játszani. Sok együttes a LaLigában is öli a focit, ez a Huescára nem jellemző.

Azt mondjuk ne feledjük, hogy anno az őszi idény során a Barca otthon 8-2-őt játszott ezzel az aragóniai együttessel. Ha csak azt nézzük, hogy Aviláék két gólt lőttek a Camp Nouban, az bizony kiváló teljesítmény, de a nyolc kapott dugó azért nem kevés. De abból a 8-2-ből, a Real elleni közelmúltbeli 3-2-ből is az derül ki, a Huesca azért tudja, hogy a focit elsősorban a közönség szórakoztatásáról szól. Aztán ha ki kell esni, hát ki kell esni, de az biztos, hogy egy ilyen csapat elvesztése azért sokkal fájóbb lesz a focit szerető fanok számára, mintha mondjuk a focigyilkos Valladolid vagy egy Espanyol esne ki...

Tíz gól valószínűleg nem lesz, de 4-5 azért így is összejöhet. Lehet, hogy a Huesca megint belenéz egy nagyobb pofonba, de az biztos, hogy bátor, offenzív játékkal rukkol majd elő ismét, ahol sokszor tűz alá veszi ter Stegen kapuját, és bizony jó eséllyel egy-két löket góllá is érhet majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,