Huddersfield-Fulham: Randevúznak az élvonal lúzerei

2018-11-05
Tíz forduló után a Huddersfield 3 ponttal sereghajtó, de a Fulham sem lehet büszke az eddig megszerzett 5 egységére. Ahogy mondani szokták, 'hat-pontos' mérkőzésről beszélünk.

Huddersfield - Fulham

Premier League - 11. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,79

Kezdés: hétfő, 21:00

 

A Huddersfield a lejátszott tíz bajnokija közül csak egyet úszott meg kapott gól nélkül. A Fulham még annyit sem, a londoni együttes minden egyes bajnokiján kapitulált minimum egyszer. Minimum, de inkább többször, a meccsenként bekapott 2,8-as gólátlag magasan a legrosszabb a ligában.

Ha csak az utolsó négy bajnoki meccsét nézzük a Fulhamnek, akkor megállapíthatjuk, hogy minden meccsén legalább három gólt kapott. Aligha véletlen dolgok ezek. Kész csoda, hogy Jokanovic mester még a helyén maradt ilyen produkció után.

Jokanovic variálja a három- és öt-védős rendszert. Ha erős csapatokkal játszik a Fulham, akkor három belső védő mellett még ketten a széleket is biztosítják, de mindhiába. Ha pedig Jokanovic szerint az ellenfél a verhető kategóriába tartozik, akkor négy védővel játszik a csapata, de eredményt így sem tud elérni. Csapat szinten a védekezés botrányos, gólt pedig kis túlzással Schürrle vagy Mitrovic tud lőni. Előbbi négyet, utóbbi ötöt rúgott, Sessegnonak és Serinak van még 1-1 dugója.

Ami a Huddersfield csapatát illeti, a helyzet szintén kilátástalan. A 'Terrierek' nincsenek harapós kedvükben, ezek a kutyák biztosan szájkosarat viselnek, mert nagyjából magukon kívül senkire sem veszélyesek.

Ilyen statisztikát sem sűrűn látunk

A Huddersfield együttese ebben a szezonban 5 bajnokit játszott le otthon, de gólt még nem szerzett. Tény, hogy fogadta már a Chelsea-Tottenham-Arsenal triót, de játszott a Cardiff és a Crystal Palace ellen is, a lőtt gólok területén így is totális a nihil. Sőt, ha visszaugrunk még az előző bajnoki idény végére, akkor megállapíthatjuk, hogy a Huddersfield utolsó 7 hazai bajnokiján nem talált be! Ha az utolsó 10 hazai PL-találkozóját vizsgáljuk, akkor is mindössze egy darab lőtt gólt találunk.

Nehéz ügy

Röviden összegezve a hazai pályán gólképtelen Huddersfield fogadja azt a Fulhamet, amely képtelen mostanában lehozni bajnokit úgy, hogy nem kap legalább hármat. Mikor, de tényleg mikor törje meg a hazai gólcsöndjét a Terrierek csapata, ha nem hétfőn. Ha a szellős Fulham-védelem ellen sem sikerül behúzni a mattot, akkor soha.

Mondjuk, ha meg kéne mondani, hogy ki fog itt gólt lőni, nem lennénk könnyű helyzetben. Támadó még nem lőtt gólt a Huddersfieldben idén, sem otthon, sem idegenben. Ezt tudván mondjuk nem véletlen az utolsó hely a ligában. Viszont előbb-utóbb minden sorozat megszakad, és mikor, ha nem a liga legrosszabb védekezését bemutató Fulham ellen?!

Viszont a Huddersfield védekezését sem lehet magasztalni, a Fulhamnél pedig vannak azért potens focisták a támadósorban. Schürrle és Mitrovic például szállítja a gólokat, de Seriben és Viettóban is több van, mint amit eddig mutattak. A londoni együttes azért képes gólt-gólokat lőni, ha nem élcsapattal találkozik. Idegenben például 2-2 gólt vertek a Cardiff és a Brighton ellen, betaláltak Schürrléék a Tottenham elleni találkozón, de a gyenge védekezés miatt ezekkel a gólokkal szinte semmit sem ér a csapat.

A tippünk, hogy a Huddersfield hétfő este megtöri rossz szériáját, és betalál végre hazai pályán. A Fulham tehát ismét kap gólt, esetleg gólokat, de valószínűleg lő is, hisz a Huddersfield sem tartozik azon együttesek közé, amelynek betonból van a védelme. A tippünk tehát, hogy ezen a találkozón  legalább egy-egy gólt mindkét együttes beprésel valahogy, de még az is előfordulhat, hogy valami flúgos futamot látunk, és valami adok-kapok meccsbe futunk bele. Az fix, hogy ezen a találkozón mindkét együttes célja a három pont megszerzése lesz.

Címkék: sportfogadás, tipp,